Fälttävlan
6 maj 2014 17:20

Hanna Berg borta i månader

Fälttävlansryttaren Hanna Berg blir borta från hästryggen längre än vad hon först fick besked om. Hennes fraktur i ryggen behöver minst åtta veckor på sig för att läka. Därefter väntar rehabiliteringsträning.

Hanna Berg borta i månader
Hanna Berg blir borta från tävlingsbanorna i några månader. (Arkivbild) Roland Thunholm

27-åriga Hanna Berg bröt en kota i ländryggen när hon trillade av en häst i skritt i fredags. Hon blev inlagd på sjukhus i Kristianstad i samband med olyckan och kom hem på tisdagens eftermiddag. Efter helgen har det gjorts en magnetröntgen för att läkarna ska kunna ställa en bättre diagnos.

Hanna Berg har fått besked om att hon blir sjukskriven i minst tolv veckor. Först kommer det att ta minst åtta veckor för frakturen och en mindre ligamentsskada att läka. Därefter väntar rehabilitering i form av sjukgymnastik. 

– Det känns bra att jag kommer att bli bra igen. Men det är riktigt tråkigt att det inte blir något av med allt som jag har sett fram mot, säger Hanna Berg som också har fått en korsett att bära nu och vänt sig till en specialist i Malmö för att få hjälp med att göra en plan för rehabiliteringen. 

Hanna Berg har tävlat internationellt med placeringar upp till och med tvåstjärnig klass.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden