Fälttävlan
24 juli 2014 22:02

Hanna Berg rider igen

För tre månader sedan bröt fälttävlansryttaren Hanna Berg en kota i ryggen när hon trillade av en unghäst. I dag satt hon upp för första gången sedan olyckan.

Hanna Berg rider igen
Hanna Berg är tillbaka i sadeln efter sitt brott av en kota i ryggen. Det dröjer dock ett tag till innan vi ser henne i sådan här aktion igen. (Arkivfoto)

Det var för ungefär tre månader sedan som olyckan var framme hos Kristianstadsryttaren i slutet av ett ridpass. Hanna Berg hade tränat en yngre häst och skrittade av den på halvlånga tyglar när hästen skyggade för något. Fälttävlansryttaren trillade av och landade så olyckligt att hon fick en fraktur på en ländkota.

Efter veckor med korsett för läkningens skull kunde Hanna Berg sitta upp igen på torsdagen. Hon valde en snäll och lugn häst.
– Det kändes som hemma att rida igen. Jag trimmade lite på en stubbåker, säger Hanna Berg som var övervakad av sin syster under ridpasset. 

Hon har fått order om att börja lugnt och försiktigt. 
– Jag har tappat en hel del bålstabilitet så där finns det en del att träna nu, fortsätter Hanna Berg. 

Under sin konvalecens har hon bland annat fått hjälp av Malin Josefsson att hålla igång sina hästar.
– Utan familjen och alla som hjälpt till hade jag inte känt mig så lugn. Men hästarna känns och ser fina ut.

Hanna Berg planerar att vara tillbaka på tävlingsbanan igen i september.  

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden