Hoppning
1 september 2018 05:59

Här är allt du behöver veta om SM-hoppningarna 2019

MästerskapNu är regler, datum och annat matnyttigt inför utomhus-SM i hoppning för hästar och ponnyer, elitserierna med lag-SM, Sverigeponnyn och SvRF ungponny klara.

Här är allt du behöver veta om SM-hoppningarna 2019
Karin Martinsen och Bella vann utomhus-SM i år. Nu är reglerna klara för nästa års mästerskap. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet som publicerar information om mästerskapen och Sverigeponnyn på sin webbplats.

Det mesta är sig likt, även om det finns en del förändringar.

Ute-SM i hoppning kommer att gå hos Sundbyholms HCRF för både ponnyer och hästar under vecka 30, med söndag den 28 juli som sista dag. I stort sett rids SM med samma svårighetsgrad och regler som i år.

Reglerna, ute-SM i hoppning 2019

Elitserien för hästar rids lördag 13 mars, lördag 18 maj och söndag 19 maj. Reservation för ändringar. Tävlingsplatser publiceras senare.

I ponnyernas elitserie rids omgångarna lördag 23 mars, lördag 13 april och lördag 18 maj.

Regler, elitserien i hoppning för ponnyer och hästar

För Sverigeponnyn 2018/2019 gäller att semifinal och final rids i samband med världscupfinalerna vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium den 3-7 april 2019. Kvalstarten blir hos Skultorps RS lördag den 10 november

Regler, Sverigeponnyn 2019

SvRF Ungponny ordnas för 5- och 6-åriga ponnyer. Både ponnyryttare och överåriga ryttare kan vara med och finalen går i samband med ponny-SM hos Sundbyholms HCRF vecka 30.

Regler, SvRF Ungponny 2019

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden