Sport
26 juni 2021 11:54

Här är danska OS-truppen

Tokyo 2021I Danmark är det nu offentligt vilka ekipage som ska representera landet i ridsportens tre OS-grenar senare i sommar.

Här är danska OS-truppen
Andreas Schou. Foto: Lina Nydahl

Danske hoppryttaren Andreas Schou tillhörde dem som gynnades av att OS flyttades från 2020 till 2021.

Nu är han OS-nominerad tillsammans med den 10-årige hingsten Darc de Lux (e Darco-Contendor, uppf uppfödare Morten Augustinus)

– Jag är oerhört glad och stolt över att det har lyckats. Nya möjligheter öppnades när OS skjöts upp förra året på grund av Coronapandemin. Med sina bara nio år var Darc de Lux inte redo förra året, säger Andreas Schou i ett pressmeddelande från det danska ridsportförbundet.

Det blir 34-åringens första OS. Han här däremot gjort många EM, två unghäst-VM och ett VM.

Ett fälttävlansekipage

Även i fälttävlan skickar Danmark ett ekipage. Det är 45-årige Peter Flarup som åker till Japan med Frankie eller Fascination. Även Flarup har gjort många mästerskap, detta blir hans andra OS då han red OS i Hongkong 2008.

I dressyr har Danmark ett lag med höga ambitioner:
– Jag glädjer mig mycket över att komma i väg med den här kvartetten. Det är fyra fantastiska ryttare och hästar. Jag är övertygad om att vi på allvar kan vara med och kämpa om medaljerna, säger danskarnas landslagstränare Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i ett pressmeddelande från det danska ridsportförbundet.

Den danska OS-truppen i dressyr

Cathrine Dufour/Bohemian
Carina Cassoe Kruth/Heiline’s Dancier
Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack eller Atterupgaards Orthilia
Reserv: Charlotte Heering and Bufranco.

Det var i måndags som var sista dagen att nominera OS-ekipage. I många länder är hela denna lista offentligt, dock inte i Sverige där ansvariga har gjort valet att inte offentliggöra listan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden