Sport
21 mars 09:08

Strikta regler för publik på OS och Paralympics

OS i TokyoSignalerna om att publiken på OS i Tokyo ska begränsas kraftigt har varit tydliga en längre tid. Nu har arrangören gett besked.

Strikta regler för publik på OS och Paralympics
Tokyo är platsen för sommarens OS. Foto: Voyata/iStock

På den officiella webbplatsen för OS i Tokyo meddelas nu att ingen utländsk publik kommer att tillåtas vid sommarens OS och Paralympics.

Det är den rådande situationen med pandemin som är anledningen till detta: ”Situationen med Covid-19 i Japan och många andra länder runt om i världen är fortfarande väldigt utmanande med nya mutationer och restriktioner när det gäller globala resor. Baserat på detta är det osannolikt att det går att garantera inresor från utlandet till Japan i sommar.”

Hur det blir med över 4 miljoner biljetter som redan har sålts till den inhemska befolkningen är inte helt klart, men arrangören har en intention om att de som är bosatta i Japan ska kunna besöka mästerskapen i form av åskådare.

Beslutet om att stoppa utländsk publik har också tagits i syfte att göra spelen så säkra som möjligt för idrottare och den inhemska befolkningen.

Exakt hur många biljetter som är sålda till utlandet är inte klart.

Ridsport har tidigare pratat med svenska OS-aktuella ryttare om de olika restriktionerna för sommarens OS.

Anvisningar för olika grupper om hur OS i Tokyo ska kunna hållas på ett smittsäkert sätt har publicerades tidigare i år. Det handlar bland annat om att idrottare ska testas var fjärde dag under spelen och att eventuell publik inte får sjunga eller ropa hejaramsor.

OS går mellan 23 juli och 8 augusti, Paralympics mellan 24 augusti och 5 september.

Hela uttalandet från organisationskommittén.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden