Nyheter
17 november 2019 11:23

Här finns Årets ridskola

UtmärkelseEn ridskola som låter hästarna vara hästar prisas nu som Årets ridskola. Deras kö skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper, så nu önskar sig ridskolan ännu ett ridhus av kommunen.

Här finns Årets ridskola
Ridlärarna Angelica Bärlund/Sandalwood, Millan Trädgårdh/Lea For U, Isabelle Gothenby/Fabiano, Andrea Eriksson/Against all Odds. Stående på marken från vänster: Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande, Katia Toledo, stallpersonal. Svenska Ridsportförbundet

Hästar som får vara hästar, erfaren och välutbildad personal och en urstark idealitet är enligt Svenska Ridsportförbundet ”starka grunder i Värmdö Ridklubbs vinnande verksamhet”.
Den 27 november får ridskolan ta emot utmärkelsen Årets ridskola under Ryttargalan.
– Det visar att hårt arbete lönar sig och att ideell verksamhet fortfarande är ett framgångskoncept i Sverige 2019, säger klubbens ordförande Åsa Lindblom i ett pressmeddelande.
Nomineringen lyder:
”En ridskola i toppklass där alla trivs och utvecklas, både hästar och människor. Här är säkerhet ett honnörsord, utbildad personal en självklarhet och ridskolehästarna i givet centrum. Med värme och gemenskap, tydliga mål och en urstark idealitet övervinner ridklubben hinder och formar en föredömlig verksamhet. Inte konstigt att kön hit ringlar lång.”

Drivs av förening

Den föreningsdrivna ridskolan finns på kommunägda Evlinge Gård strax öster om Stockholm. Man erbjuder prova på för de minsta, ridning för ryttare med funktionsvariation, specialgrupper för dem som vill mer, och ett medryttarsystem för rutinerade elever som vill prova på att ha egen häst.
I mitten av 1980-talet hade klubben en av Sveriges modernaste ridanläggningar, men nu behöver anläggningen renoveras. Man önskar också ett nytt ridhus, något som kan bli verklighet tack vare bra samarbete med kommunen.
– Det finns långt framskridna planer på en ny anläggning och vi hoppas vi får klarhet snart och kanske redan till jul. Med ytterligare ett ridhus skulle vi kunna ta emot ännu fler elever. Det vore verkligen pricken över i:et, säger Åsa Lindblom i pressmeddelandet.
Det är Svenska Ridsportförbundet och Folksam som delar ut priset, ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden