Hoppning
22 oktober 2018 15:33

Harley v/d Bisschop till Bertram Allen

FörsäljningIrländaren Bertram Allen har förstärkt sitt tävlingsstall med en riktig stjärna – Harley v/d Bisschop, som tidigare ridits av Nicola Philippaerts.

Harley v/d Bisschop till Bertram Allen
Nicola Philippaerts har sålt sin favorithäst Harley v/d Bisschop till Bertram Allen. Ekipagets sista start tillsammans blev en dubbelt felfri insats vid Nations Cup-finalen (arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Sista starten för ekipaget blev segern i Nations Cup-finalen med det belgiska laget, där Nicola och Harley v/d Bisschop (val, f-07 e Dulf van den Bisschop-Coronado) red felfritt i båda omgångarna.

Harley har varit hos Philippaerts sedan 2014 och tillsammans med Nicola har ekipaget bland annat vunnit GCT i Cascais, Portugal i somras och de var också tvåa i Madrids GCT-deltävling. I världscupdeltävlingen i Göteborg i våras slutade ekipaget fyra och det blev en femteplats i Rolex Grand Slam-klassen i Spruce Meadows i september.

– Vi har en hel del fantastiska minnen tillsammans och jag skulle inte vara där jag är i dag utan den här speciella hästen. Därför är det tufft att säja adjö till honom, men tyvärr är det en del av jobbet, konstaterar Nicola på Philippaerts egen webb.

Ny ryttare är alltså välmeriterade Bertram Allen, och hans landslagskollega Cian O’Connor har också varit delaktig i affären.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden