Sport
24 augusti 2017 11:01

Härlig U25-start för Sverige

Det blev spansk seger i U25-dressyren men Lina Dolk och Isabella Tovek var hack i häl när U25-ryttarna intog Ullevi, en riktig smakstart.

Härlig U25-start för Sverige
Juan Matute Guimon och Quantico Ymas var enda ekipage över 70 procent och tog segern efter en mycket flott ritt. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Den fina pop-up tävlingen Lövsta Future Challenge International U25 Dressage gjorde entré på Ullevi med fina ritter. Programmet U25 Grand Prix dömdes av ett internationellt och meriterat domarkollegie med Olivier Smeets från Belgien, Maria Colliander från Finland, franske huvuddomaren Raphael Saleh, danska Susanne Baarup  och Lars Andersson.

Första svenska ut var Alva Lander med sin Herbie Hancock Graftebjerg och de intog arenan, totalt 64,236 procent.

Ingen har häftigare ökad trav än Herbie

U25-ryttaren Juan Matute Guimon är väl beriden, han har ännu en häst uttagen till U25 EM i Lamprechtshausen nästa vecka. Spanjoren delar sin tid mellan Europa och Florida och planen är nog att bli amerikansk medborgare vad det lider. I södra europa är han en stor profil, lite som tvillingarna Philipaerts inom hoppningen. Med Quantico Ymas satte han ett riktigt bra program och tog ledningen på 71,674 procent.

Quantico Ymas

Lina Dolk såg starten här som en suverän möjlighet att samla erfarenhet och lära av de bästa samt såklart visa upp Biggles 1015 (SWB f -98 e Briar-Krevad, uppf/äg Ingrid Lundberg-Persson). Det gjorde hon med besked, en verkligt fin ritt, bara en liten miss i sista piaffen där Biggles trodde det var halt. Ett jättefint resultat på 69,395 procent.

Biggles 1015

Isabella Tovek hade som mål att rida så felfritt som möjligt med sin fine Weltliebe eller Vimmer som hon kallar honom. Det lyckades Isabella med riktigt bra och satte 69,255 procent.

Weltliebe

För Denise Ljungkvist var målet att få Soéga (SWB f – 07 e Sandakan-Amiral, uppf Anette Richard, äg Pia Ljungkvist) att slappna av i den stora arenan, den största hon någonsin sett. Inte helt lätt med det unga känsliga stoet som tyckte det var otäckt att gå in. In kom de men det var spänt i skritten och det drog rejält. När de visade fina serier och piruetter hängde inte riktigt domarna med på förbättringen, totalt 64,837 procent.

Soéga

Ett härligt resultat med svenskt på topp-tre

Resultat 

Foto: Mikael Persson, MiP Media

LÄNKAR
Start- och resultatlistor 
EM:s webbsida
SVT Plays sida med EM-sändningar
SVT:s alla sändningstider från EM under veckan
Veckans tidsprogram EM – alla grenar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden