Dressyr
4 juni 2016 21:50

Hassellund bäst i kval 2

I strålande kvällsol red de unga ryttarna sitt andra kval på GP-banan. Mästerskapsprogrammet möblerade om i resultatlistan som hade en säker Elin Hassellund med Simson SD i topp som enda ekipage över 70 procent.

Hassellund bäst i kval 2
Simson SD och Elin Hassellund segrade. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Domarkollegiet i dagens sista dressyrklass bestod av Susanne Rudholm, holländske Adrian Hamoen och Wiveca Schenholm. Hon fick kämpa mot kvällsolen de sista ekipagen då den stod rakt mot hennes domarkur under de sista ekipagen.

Tidigt i klassen red Ludwig Wilken på vackre Capo Knight och tillsammans tog de inte ett steg fel, Vackra skolor, fina vägar och sen sitter Ludwig fantastiskt fint på sin eleganta häst. Han ledde länge på 69,518 procent och slutade trea i sitt kval. 

Elin Hassellund med Simson SD red säkert och gjorde inga misstag. De klarade de svåra halvpiruetterna och gjorde fina bytesserier. Det gav totalt 70,175 procent och ledning i klassen som höll hela kvalet ut.

Sofie Andersson red väl med båda sina hästar, CSI som var bäst i det första kvalet fick se sig slagen av stallkamraten Donna Samba NDS(36). Donna och Sofie är ett etablerat par som har ett SM-Guld med i bagaget och nu blev det 69,518 procent, samma som Ludwig men Allmänt intryck avgör placeringsordningen.

Emma Jönsson och Santo Domingo vann det första kvalet men fick nöja sig med en fjärde plats i dagens kval. Isabella Tovek red strålande på både Connery och Weltliebe, placering på båda. 

De flesta ekipagen presterade något sämre än i det första kvalet.
– Det kan vara flera orsaker , menade Tina Due-Boje som är grenledare för de unga ryttarna och observerade klassen.
– En del är nog lite nervösa, det är en laguttagning till EM i potten. Sen är det här programmet svårare, det spelar säkert in också.

Det är öppet inför måndag då de femton bästa gör upp i en kürfinal.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden