Sverige
1 januari 09:47

Häst död efter trafikolycka på nyårsnatten – ägarna såg olyckan

OlyckaEn häst som befann sig på vägen blev i natt så illa påkörd att den avlivades på platsen. Då olyckan inträffade hade ägarna hade enligt uppgift precis fångat in sina hästar som var på rymmen.

Häst död efter trafikolycka på nyårsnatten – ägarna såg olyckan
Olyckan inträffade på nyårsnatten. Arkivbild: Istock

Strax innan 12-slaget på nyårsnatten skadades en häst svårt då den blev påkörd av en bil i Piteåtrakten. Hästens liv gick inte att rädda och den avlivades på plats. Enligt uppgifter i media som rapporterar om händelsen, bland annat P4 Norrbotten, skenade flera hästar på vägen då olyckan inträffade. Enligt ägarens Facebook-uppdatering var händelseförloppet annorlunda.

En av ägarna berättar hur de var på väg hem för att vara med hästarna vid 12-slaget och att de då möter sina fem hästar, som av någon anledning befann sig på vägen.

De lyckades fånga in hästarna och lugna ner dem på vägen. En bil ska då ha kommit farandes och enligt ägaren saktade inte bilen ner, trots att en av dem som var med vid hästarna blinkade med både varningsblinkers och helljus från sin bil för att uppmärksamma bilföraren.

Ägarna hann inte få in alla hästar till sidan och den ankommande bilen körde på en av hästarna så pass illa att den strax senare avlivades på platsen.

Ägaren skriver att ytterligare två hästar är skadade och på väg till klinik. Två ambulanser kom till platsen efter larmet, men ingen person fördes till sjukhus enligt uppgifter i bland annat Piteå-Tidningen.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-