Sverige
7 februari 09:17

Häst fastnade på mage på isen

HaltHalkan ställer till det runt om i landet - på söndagen halkade en häst i Tierp så olyckligt att den inte kunde ta sig upp. Räddningstjänsten fick rycka ut, men fick även ta hjälp av veterinär för att få upp hästen på benen igen.

Häst fastnade på mage på isen
Hästen halkade och kunde inte ta sig upp. Med hjälp av bedövning lyckades man få hästen på benen igen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hästen halkade på isig mark på en gård i Tierp på söndagseftermiddagen, landade på magen och kunde inte ta sig upp själv. Räddningstjänsten tillkallades och med hjälp av traktor och rep försökte de få upp hästen, men utan framgång.

Enligt Upsala Nya Tidning tog man därför kontakt med veterinär, som kom ut och gav hästen smärtstillande. När hästen bedövats gjorde man ett nytt försök och nu fick man upp hästen på benen igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden