Sverige
21 april 2019 09:56

Häst försvunnen från tävlingsplats – nu återfunnen

På rymmen(Uppdaterad) Efter en omkullridning tog sig hästen Zip ut från SchultzArena under lördagen, och efter ett stort sökpådrag återfanns hästen efter ungefär ett dygn på rymmen.

Häst försvunnen från tävlingsplats – nu återfunnen
Zip försvann från tävlingarna i Enköpingsnäs. Nu behöver ägaren hjälp med helikopter i sökandet. Foto: Privat/GummyBone/Istock

Vid helgens nationella tävlingar hos Enköpingsnäs Ryttare gick Linda Feldt-Sköld och hennes Zip omkull i 1,30-klassen, hästen fick av sig träns och martingal och försvann från tävlingsplatsen med sadeln på sig. Ett stort antal människor har hjälpt till i sökandet av Zip, och han uppges ha setts tillsammans med några hjortar i området. Men han är nu under söndagsmorgonen fortfarande försvunnen.
– Det är en mardröm det här, säger Linda Feldt-Sköld till Ridsport.
– Det är konstigt att han bara är borta, han har ju sadel på sig så om någon hittar honom borde man ju förstå att det är en ryttare som trillat och kontakta polisen.

Linda förklarar att det är ett område med jättestora fält som Zip är försvunnen på. Det består av stora ängar och en del dungar, och Lindas mardröm är att Zip sprungit in i någon av de täta dungarna, brutit benet och blivit liggande där. Men då han setts med hjortarna finns fortfarande hoppet uppe om att allt är bra.
– Han är rädd om sig, men när han sågs med hjortarna såg han inte ut att ha panik i alla fall.

Behöver hjälp med helikopter

Polisen är inkopplad och hjälpte till och stoppade trafiken med blåljus under gårdagen, men då Zip inte anses vara någon fara för trafiken avvaktar polisen med hjälpinsatserna nu. Istället är det frivilliga i området som hjälper till i sökandet.
– Men vi måste ha hjälp med helikopter, det är ett sådant jätteområde det här, säger Linda.

Zip är brun med vit bläs och har en mankhöjd på 168 centimeter. Han hittades välbehållen under söndag eftermiddag (läs mer här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden