Sverige
12 januari 2019 16:26

Häst ihjälkörd utanför Malmköping

TrafikolyckaUnder fredagskvällen skulle en häst flyttas från hagen, men blev i samband med det påkörd av en personbil på väg 55. Hästens liv gick inte att rädda.

Häst ihjälkörd utanför Malmköping
Under fredagen krockade en personbil med en häst utanför Malmköping. Hästens liv gick inte att rädda (bilden är tagen i ett annat sammanhang). Foto: iStock

En trafikolycka med en häst inblandad skedde under fredagskvällen i Hosjö utanför Malmköping. En personbil krockade med en häst som befann sig på väg 55 i riktning mot Strängnäs.
– Hästen skulle flyttas från en hage och blev då påkörd, säger Roger Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Flen till Eskilstuna-Kuriren.

Hästens liv gick inte att rädda. Däremot löste bilförarens krockkudde ut i samband med kollisionen, och föraren ska inte vara allvarligt skadad. Vägen fick stängas av under räddningsarbetet men öppnades senare under kvällen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden