Världen
23 februari 2017 14:00

Hästar fast på översvämmad gård

Gården evakuerades men hästarna blev kvar.
20 hästar är fast i vattnet på en översvämmad ranch i Kalifornien.

Hästar fast på översvämmad gård
Den strömmande floden har dragit sig tillbaka något så hästarna står inte längre upp till magen i vatten som de gjorde för ett drygt dygn sedan.

Det kraftigt översvämmad området i San Jose, Kalifornien är evakuerat. Men ett 20-tal hästar blev kvar på en av områdets rancher när vattendraget Coyote Creek svämmade över sina breddar för mer än ett dygn sedan.

Nu har hjälparbetare med hjälp av båt kunnat ta sig fram till hästarna med hö och färskvatten. Den strömmande floden har dragit sig tillbaka något så hästarna står inte längre upp till magen i vatten som de gjorde fram tills för bara några timmar sedan. Men fortfarande är vägarna in och ut ur området omöjliga att färdas på, så hästarna lär bli kvar ett tag till.
I dag viade nyhetskanalen KSBW TV rörliga flygbilder på hästarna som inte har så mycket val annat än att vada runt i röran som en gång var deras stallplan, i väntan på undsättning. Idag något mättare än igår.

Se filmen med hästarna här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden