Sverige
31 juli 2016 10:58

”Hästar har inga fördomar”

De korta men slående visdomsorden kommer från Peter Langels. I går var han en av dem som tågade i Pride-paraden för ridsporten och han rekommenderar fler ridsportare att haka på nästa år.

”Hästar har inga fördomar”
Ridsporten är till för alla. Svenska Ridsportförbundet var ett av runt 30 idrottsförbund i Pride-tåget. (Foto: SvRF)

Ågesta RK:s fana med Budoförbundet tätt bakom sig. Foto: Anette Lidman

Runt 45 000 personer deltog i den hejdundrades Pride-paraden och tågade för att manifestera alla människors lika värde. Svenska Ridsportförbundet visade vad ridsporten står för med hjälp av ryttare från olika delar av landet, ridklubbar och två ridskolor. Ågesta RK och dess fanbärare Peter Langels har varit med förr.
– Stämningen i tåget var fantastisk, även om just vi var några färre i år än förra året, säger Peter Langels som dagen efter kan konstatera att ridstövlar på fötterna kanske inte är det bästa valet för den 4,3 kilometer långa paraden.


Även Upplands-Bro RF tågade genom Stockholm. Foto: SvRF

Ridsportförbundet hade sällskap av 30-talet andra idrottsförbund under parollen ”Idrotten gör Sverige starkare” och Peter berättar vidare att inte minst Svenska Budoförbundet strax bakom showade ordentligt och triggade upp atmosfären.

Beredskapen var hög inför tåget och enligt media ska bland annat en högerextrem grupp ha motats bort då de försökte bryta sig in i paraden. De mindre kärleksfulla krafterna la dock ingen sordin på festen för ridsportens del.
– Vi märkte ingenting av det och upplevde bara bra stämning, säger Peter.

Han tycker att Svenska Ridsportförbundet har peppat bra inför årets Pride och hoppas att de fortsätter att inspirera för att locka fler hästmänniskor till nästa års parad. Han skulle gärna se en strategi även från Ridskolornas Riksorganisation för att locka fler medlemmar till Pride-paraden och rekommenderar varmt alla nyfikna att delta nästa år. Peter Langels kloka ord sammanfattar mycket väl varför ridsporten ska visa vad de står för på Pride.
– Hästar har inga fördomar. Så enkelt är det, säger Peter.

Ridsporten höll regnbågsfanan högt. Foto: SvRF

Vill du se fler foton? Kolla in SvRF:s album här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden