Hoppning
15 april 2021 16:05

”Hästarnas välfärd kommer alltid att vara vår viktigaste prioritering”

Sunshine TourTeresa Blázquez, ansvarig för tävlingarna på spanska Sunshine Tour, bemöter nu Annika Axelssons version av hur det gick till på tävlingsplatsen när Annikas häst Agnetha Z insjuknade i vad som senare visade sig vara EHV-1. Blázquez har en annan uppfattning av händelseförloppet.

”Hästarnas välfärd kommer alltid att vara vår viktigaste prioritering”
Arrangören av Sunshine Tour ger nu sin version av hur det gick till när Annika Axelssons häst insjuknade på tävlingsplatsen. Foto: Sunshine Tour

Teresa Blázquez menar att det är hennes skyldighet som arrangör av Sunshine Tour att bemöta den kritik som Annika Axelsson framfört, efter att stoet Agnetha Z insjuknat på tävlingsplatsen i månadsskiftet februari-mars.

Annika Axelsson beskrev händelseförloppet i ett långt inlägg på sin hemsida och i en intervju med Ridsport nyligen riktade hon kritik mot hur den spanska tävlingsorganisationen hanterade fallet från början till slut.

Teresa Blázquez menar i sitt inlägg att Axelssons påståenden är falska, och vill därför presentera fakta som motbevisar den information som den svenska hoppryttaren uppgett.

”För mig och för tävlingsorganisationen har hästarnas välfärd varit och kommer alltid att vara vår viktigaste prioritering. I dessa turbulenta tider måste vi förenas och slåss tillsammans så att allt som har hänt inte återupprepas. Vi, liksom FEI och alla tjänstemän som representerar förbundet, har försökt göra det som är bäst för hästarna och sporten, och ord som Axelssons hjälper bara till att förvirra, diskreditera och orsaka skada”, skriver Blázquez som avslutning.

Arrangörens version av händelseförloppet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden