Hoppning
6 mars 2021 08:55

Ytterligare häst med symptom – Sunshine Tour avbryts direkt

VirusutbrottetEfter att ytterligare en häst på Sunshine Tour i spanska Vejer de la Frontera har fått neurologiska symptom bryts tävlingen omedelbart – inte i morgon, söndag, som meddelades tidigare.

Ytterligare häst med symptom – Sunshine Tour avbryts direkt
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

På fredagen kom beskedet att den tvåstjärniga touren i Spanien bryts i förtid i morgon, söndag, då en häst på tävlingsplatsen fått symptom som liknar dem vid den neurologiska varianten av EHV-1.

Hästen hade dock testat negativt för den smittsamma sjukdomen.

På fredagens kväll meddelade Internationella Ridsportförbundet, FEI, i ett pressmeddelande att ytterligare en häst på touren har fått lindriga neurologiska symptom och lätt förhöjd temperatur. Hästen har isolerats och tävlingarna bryts omedelbart, alltså redan i dag, lördag.

Touren har flera svenskar på plats och skulle från början ha pågått till slutet av mars. Alexander Zetterman berättade häromdagen att han lämnar tävlingen i förtid.

Det pågående virusutbrottet har medfört att tävlingar över hela Europa ställs in.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden