Hoppning
13 februari 2021 17:06
Ridsportplus

Sissela värmer upp i Spanien ”Jag hoppas få starta 5* Grand Prix i år”

UtomhuspremiärDet blev placeringar med båda hästarna i lördagens 1,45-klass för Sissela Smith, en av alla svenskar som deltar i Sunshine tour i spanska Vejer de la Frontera. "Målet för året är att få chans i 5* Grand Prix, nu när jag har två hästar redo för det", säger hon.

Sissela värmer upp i Spanien ”Jag hoppas få starta 5* Grand Prix i år”
Mask på är ett måste för Sissela Smith och groomen Emma Cervin. Till höger Casemiro (arkivbild). Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  20 svenska ryttare har startat utomhussäsongen i behagliga försommarvärmen på Sunshine tour, och för regerande svenska mästaren inomhus, Sissela Smith, blir det hela sju veckor på den 3* tävlingen i södra Spanien.
  ─ Vi tävlar först i tre veckor, vilar sedan en vecka och därefter blir det tre veckors tävling till. Eftersom jag dels har mina GP-hästar, dels har unghästar, så är det här ett väldigt bra sätt att få tävla i de olika nivåerna på samma tävling, fortsätter hon.

  Från CC Holsteiner Breeding i Norrköping

  Sissela Smiths sju hästar i Spanien

  Dessa sju hästar finns med Sissela Smith i Spanien:

  Casemiro CC (HOLST val f 2011 e Cachas u Whitney III e Contender, uppf  Jochen Ramcke äg CC Holsteiner Breeding)

  Charmonix CC
  (HOLST sto f 2008 e Clearway u S-Roxy e Acorado, uppf Reimer Blanck äg CC Holsteiner Breeding)

  Dior CC (SWB sto f 2010 e Diarado u Quirella CC e Quidam De Revel,                          uppf/äg CC Holsteiner Breeding)

  Daquars Dream CC (SWB sto f 2015 e Daquar CC u Nektina CC e Nekton, uppf/äg CC Holsteiner Breeding

  Emmie CC (SWB val f 2016 e Emerald – Nekton, uppf/äg CC Holsteiner Breeding

  Conspicuous CC (SWB val f 2016 e Connor – Cardento, uppf Maria Hassel äg CC Holsteiner Breeding

  Onassis CC (f 2014 efter Clarence C-Darco), nykomling och framtidslöfte som gör sin tävlingsdebut på Sunshine tour

  Expandera

  Ingen smakstart på dagen

  Båda topphästarna Casemiro CC (HOLST val f 2011 e Cachas u Whitney III e Contender, uppf  Jochen Ramcke äg CC Holsteiner Breeding) och Charmonix CC (HOLST sto f 2008 e Clearway u S-Roxy e Acorado, uppf Reimer Blanck äg CC Holsteiner Breeding) gjorde väl ifrån sig under lördagens 1,40/1,45-klass, trots att det inte blev någon lysande start på tävlingsdagen.

  Casemiro
  Sissela Smith och Casemiro i väntan på start. Foto: Privat

  ─ Jag skulle startat först med Charmonix och vi skulle brodda efter framhoppningen, eftersom hon inte kan ha brodd på framhoppningen. Men vi fick inte i en brodd i ena fram, så vi tilläts flytta ner och starta som nummer fem. När vi väl fått i brodden var det bara att galoppera ett varv, ta ett räcke, och sedan gå in på gräsbanan, berättar Sissela Smith efter klassen.

  Skyndade vidare till nästa klass

  Den ojämna uppladdningen till trots blev det en felfri runda och en niondeplats bland de 37 startande. Med Casemiro blev det också noll fel och en lite snabbare tid, som räckte till en sjätteplats.

  ─ Jag vet knappt vilka placeringar det blev, för direkt efter starterna skulle jag rida en annan klass, som redan hade börjat, så där hann jag inte ens gå banan, berättar Sissela Smith som har bråda dagar.

  Conspicuous Sissela Smith
  5-åringen Conspicuous skaffar sig koll på läget. Foto: Privat

  Totalt har hon sju hästar med på touren, och hon räknar med att vara kvar i Spanien till i slutet på mars.
  ─ Mitt fokus är att starta utomhussäsongen. För Casemiros del handlar det om att gå upp i de stora klasserna nu när jag vet att jag kan pressa honom, säger Sissela om hästen som hon vann inomhus-SM med i november.
  ─ Det är bra att vara här, för det är tuff konkurrens och bra banor.

  Böter om regler inte följs

  Restriktionerna är hårda på tävlingsplatsen. Alla som kommer dit måste uppvisa ett negativt coronatest och skriva på ett intyg där de lovar följa alla regler. Höga böter väntar annars.

  Jag glömmer munskyddet hela tiden. Det märks att vi svenskar inte är lika vana vid att använda munskydd som de från andra länder.

  Sissela Och Emma Cervin
  Sissela Smith och groomen Emma Cervin. Foto: Privat

  Publik är inte tillåten, och munskydd är obligatoriskt så fort du lämnar det egna stallet, såvida du inte sitter till häst.

  ─ Jag glömmer munskyddet hela tiden. Det märks att vi svenskar inte är lika vana vid att använda munskydd som de från andra länder.

  Högt ställda mål

  De andra svenskarna har hon inte hunnit träffa mer än som hastigast. På plats finns bland andra Douglas Lindelöw som tog en fjärdeplats i fredagens 1,50-hoppning, liksom Annika Axelsson, Petronella Andersson, Linda Heed, Ottilia Lundgren och Alexander Zetterman.

  Läktare Foto Privat
  Läktarna är avstängda och publik är inte tillåten. Foto: Privat

  Flera av dem har högt ställda mål inför 2021, och för Sissela Smith är siktet inställt på internationella tävlingar.

  ─ Jag vill gärna rida Nations Cup nu när jag har hästar som är redo. Sedan hoppas jag att få chans att starta internationell 5* Grand Prix.
  ─ I sommar blir det SM på hemmaplan i Norrköping och det tänker jag förstås inte missa, säger Sissela Smith.

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden