Hoppning
6 april 2016 17:33

Hästbyte hos Alexander

Alexander Zetterman har bytt häst med amerikanska Lauren Hough. Från Alexander går Waterford och ny till stallet blir Reconnaissance.

Hästbyte hos Alexander
Alexander Zetterman och Waterford i Wellington, Florida (arkivbild).

Den Hollandfödde Waterford (val f -03 e Coolcorron Cool Diamond-Julio Mariner xx), som med Ebba Larsson vann individuellt EM-guld för young rider 2015, kom till Alexander i slutet av september 2015 med hjälp av en sponsor. Valacken har varit med Alexander i Florida under vintersäsongen och där gjort åtta starter på 1,45-1,50-höjder enligt TDB.

Fortfarande kvar i Florida har Waterford flyttat till Lauren Hough, på senare tid internationellt väl meriterad med SWB-stoet Ohlala. Ny till Zetterman blir istället Reconnaissance, som funnits hos Hough sedan 2013 med placeringar upp till femstjärnig nivå.

Reconnaissance (SWB val f -05 e Camaro M-Irco Mena, uppf Eva Olausson) hette i Sverige Cougar Q. Hästen såldes som 5-åring till Royne Zetterman AB och tävlades mestadels av Royne själv fram till försäljningen våren 2013 till Hough.

– Alexander har tidigare tävlat och alltid älskat Cougar. Han har också följt Laurens resultat med hästen och även om han trivdes med Waterford blev det ett byte när han fick veta att Lauren inte kände sig helt perfekt med Cougar. Alex har testat hästen en gång här och ser verkligen fram emot fortsättningen. Lauren är också väldigt nöjd med Waterford, säger Aisling Zetterman till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden