Världen
2 december 2020 14:46

Hästfesten i danska Herning ställs in 2021

InställtMellan 60 000 och 70 000 besökare brukar lockas till den danska hingstpremieringen, tävlingen och mässan i Herning. Men år 2021 blir den inte av.

Hästfesten i danska Herning ställs in 2021
Andreas Helgstrand på plats i Herning. Arkivfoto. Foto: Dansk Varmblod

Dansk varmblod har in i det sista väntat med att avgöra om det blir hingstpremiering, tävling, mässa och show i Herning år 2021. Men nu har beskedet kommit. Det blir inget evenemang som det brukar se ut nästa år, på grund av coronapandemin. Det blir inte heller någon DWB 5-Star Dressage, som de danska rytterna använder som OS-förberedelse.

– Som världen utvecklar sig är det otänkbart att vi kan hålla arrangemanget i mars. Den oklarhet som råder när det gäller regler för folksamlingar för sportevenemang gör det omöjligt att arrangera hingstpremieringen som vi känner den, säger  Dansk Varmblods direktör Casper Cassøe i ett pressmeddelande.

Själva premieringen av hingstarna blir dock av, men sprids ut under två veckor, en för dressyr och en för hoppning. Platsen blir Vilhelmsborg, och tidpunkten vecka 10 och 11. De biljetter som säljs går med förtur till Dansk Varmblods representanter och medlemmar – om det blir tal om att sälja biljetter, det avgörs närmare inpå och är avhängigt coronaläget.

– Vi ser fram emot 2022, och det stora event vi förhoppningsvis kan köra i  MCH Messecenter Herning som är till glädje för så många och som gagnar avel och sport, säger Casper Cassøe.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden