Sverige
5 maj 2017 09:00

Hästföretag vann entreprenörstävling

Videquus är ett företag som arbetar med övervakningssystem för hästar. Nu har Videquus tagit hem segern i en entreprenörstävling där deltagarna ska få investerare att tända på nya affärsidéer.

Hästföretag vann entreprenörstävling
Marianne Lilja Wittbom och Linus Jernbom tar emot första pris i entreprenörstävlingen Draknästet

I slutet av april tog Marianne Lilja Wittbom, ordförande i Videquus, och Linus Jernbom, VD för Videquus, emot första pris i entreprenörstävlingen ”Draknästet” arrangerad av Västsvenska Handelskammaren i Göteborg. Tävlingen går ut på att de deltagande företagen ska få investerare att tända på deras affärsidéer.

Videquus grundades 2016 och arbetar med att utveckla och erbjuda intelligent övervakning för hästar. Visionen är att ”ta den senaste teknologin till stallet för att göra hästägandet tryggare, roligare, mer ekonomiskt och kunskapsbaserat”. Företagets ordförande Marianne Lilja Wittbom är ett välbekant ansikte för många hästintresserade genom sitt tidigare uppdrag som VD för Flyinge.

Videquus har fått ett positivt mottagande sedan deras lösning lanserades för allmänheten på Gothenburg Horse Show för drygt ett år sedan. Linus Jernbom från Videquus berättar att intresset för deras verksamhet ökat lavinartat, och att de hoppas kunna accelerera takten på såväl utveckling som tillväxt av sin verksamhet.
”Att vinna Draknästet är såklart en fantastisk kvalitetsstämpel för vår affärsidé. Bara att kvalificera sig till final och göra pitchen live inför affärsänglarna i den här tävlingen är en merit, att vinna… fantastiskt”, säger Linus Jernbom i ett pressmeddelande, och tillägger att de i och med vinsten i Draknästet redan har flera investerare på kö.

Läs mer om Videquus här

Läs mer om segern här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden