Sverige
26 februari 2015 10:49

Hästkanalen under rekonstruktion

Problemen för Horse1, bolagsnamn Hästkanalen AB, fortsätter. De har fått rekonstruktion beviljad av Tingsrätten. Det innebär bland annat sämre möjligheter för fordringsägarna att få betalt.

Hästkanalen under rekonstruktion
Får vi se den här bilden igen? Horse1 (Hästkanalen AB) är under rekonstruktion Kim C Lundin kim@witnet.se

Det bekräftas genom att Hästkanalen AB markeras på olika företagssiter som under rekonstruktion. Det innebär att bolaget temporärt är skyddat från att begäras i konkurs av sina fodringsägare. 

Att bolaget beviljats rekonstruktion betyder att Tim Smart ansökt om det hos Tingsrätten, som fattade beslut 24 februari. Det är inte en process som går snabbt utan tar ett antal dagar. Generellt sett är rekonstruktion ett sätt att komma till förlikning med sina fodringsägare, det vill säga att de går med på att skriva av en del av sina fodringar. Rekonstruktion innebär därför sämre sannolikhet för både profilryttare och underleverantörer att få betalt.

Läs mer om Horse1:s dåliga bokslut för föregående räkenskapsår i nr 4 av Tidningen Ridsport.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden