Sverige
13 februari 2012 12:53

Hästprofil anmäler SVT och SR för diskriminering

Karin Göransson i Klippan har anmält Sveriges television, SVT, och Sveriges Radio, SR till diskrimineringsombudsmannen. Hon tycker att de manliga sporterna överväger i de båda public service-företagens sändningar.

– Att vanliga privatägda medier gör som de vill är en sak, men att alla vi som betalar tv-licenser ska få ett utbud som inte speglar befolkningens intresse tycker jag är dåligt, säger Karin Göransson som är en stark profil i ridsportsverige.

”Det visas i stort sett bara sport som intresserar män och ingenting för kvinnor, men vi har i alla år fått betala lika hög tv-avgift som män”, skriver Karin Göransson och påtalar också att det faktum att Rolf-Göran Bengtsson fick Jerringpriset visar det stora intresset för ridsport i Sverige. ”Trots detta har vi fortfarande inte fått se en hel klass från världscupen”.

– Jag tycker att detta är alldeles galet. Har de inte kommit på att halva Sveriges befolkning består av kvinnor och att de flesta av dessa inte är intresserade av fotboll och ishockey som utgör nästan all sändningstid? säger Karin Göransson som bland annat har fött upp hästar och tävlat svår hoppning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden