Dressyr
2 november 2017 13:00

Helgstrand Dressage korsar Atlanten och satsar i Florida

SatsningHelgstrand Dressage styr över Atlanten med 20 hästar. Spana in anläggningen och läs mer om deras planer.

Helgstrand Dressage korsar Atlanten och satsar i Florida
Helgstrand Dressages Florida-filial. Foto: Helgstrand Dressage

Lövsta-teamet styr som bekant mot Florida om vintrarna och intar då Lövsta South. Nu får de sällskap i krokarna av danska Helgstrand Dressage, som har hyrt en anläggning i Wellington.

”Vi har lyckats göra Helgstrand Dressage till ett erkänt träningscenter för toppdressyrhästar i större delen av Europa, men det finns fortfarande en stor potential i andra delar av världen, inklusive USA. Hittills har vi inte haft de resurser som krävs för att starta ett försäljningsstall i USA, men efter att ha kommit överens med Dr Ulf Möller kan vi nu ta Helgstrand Dressage till nästa nivå” sa Andreas Helgstrand i vintras när dressyrryttaren Ulf Möller anslöt sig till teamet i vintras från Hof Kasselmann & Performance Sales International där han var sales manager.

Det är alltså försäljning som står i fokus när Helgstrand angör den del av USA som är ett center för ridsporten, allra främst under vintern.
– Vi kommer att ta med oss 20 hästar, från 4-5 till 11-12 år gamla. Det blir ett urval av unga, lite äldre och läromästare, säger Ulf Möller till Ridsport om den nya satsningen på den amerikanska marknaden och tillägger att de är mycket optimistiska  inför den första säsongen i USA.

Hd4
Hästarna som följer med till stallet i USA är från fyra år och uppåt. Foto: Helgstrand Dressage

Några tränande klienter  kommer också att finnas på anläggningen med sina hästar och totalt blir det 32 hästar i stallet. Två av Helgstrand Dressages ryttare, australienska Simone Pearce och tyska Hannes Lütt, följer med från Danmark och likaså gör en headgroom. Även Ulf Möller kommer att vara på plats.
– Det blir mycket träning och långt ifrån semester. Det är samma hårda arbete som hemma, men i bättre klimat, svarar Ulf på frågan om hur det ska bli att arbeta i Florida.
– Samtidigt är det väldigt spännande. Jag har varit i branschen i 35 år och det här blir ett nytt äventyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-