Världen
5 september 2023 09:06

Helgstrand överklagar till hovrätten

ÖverklagarDomstolen i Ålborg slog fast att danska TV2 har rätt att visa det smygfilmade materialet från Helgstrand. Nu meddelar Helgstrand att domen kommer överklagas.

Helgstrand överklagar till hovrätten
Det är en principiell fråga om journalistiska metoder, menar Helgstrand som nu alltså förlorar målet både i tings- och hovrätt. Foto: Kim C Lundin

Det är av principiella skäl som domslutet från domstolen i Ålborg kommer överklagas till hovrätten, där metoderna bakom det filmade materialet har betydelse. Det meddelar Helgstrand Dressage på sin hemsida.

Under måndagen slog domstolen i Ålborg fast att TV2 har rätt att visa det smygfilmade materialet från Helgstrand Dressage. Bakom beslutet hänvisar domstolen till oavvisligt samhällsintresse samt djurvälfärden.

Det omtvistade materialet har smygfilmats av en journalist som fick jobb som hästskötare på anläggningen. Filmerna ska visa hästar med blod i munnen, ränder efter spön samt sporrsår som täcks över med skokräm.

Andreas Helgstrand har fått möjlighet att se delar av det inspelade materialet av TV2, men krävde att få se samtligt inspelat material. När TV2 inte gick med på det gick Helgstrand till domstol för att stoppa programmet, Operation X.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden