Avelsnyheter
8 december 2017 11:34

Helgstrand returnerade segerhingst efter tveksam spermakvalitet

TillbakaHis Moment var Trakehnerförbundets segerhingst 2016 och köptes av Andreas Helgstrand. Hingstens fertilitet ifrågasattes och nu är hingsten åter hos sina forna ägare, som väntar flera föl efter hingsten till våren.

Helgstrand returnerade segerhingst efter tveksam spermakvalitet
His Moment vid hingstpremieringen 2016. Foto: Kiki Beelitz

Trakehnerförbundets segerhingst 2016, His Moment (e Millennium-Le Rouge), flyttade till Danmark efter att ha köpts av Andreas Helgstrand på Trakehner Hengstmarkt. Nu har köpet gått tillbaka av hingsten His Moment  till några av de personer som ingick i den grupp som ägde hingsten vid tiden för premieringen, skriver Eurodressage.

Spermans kvalitet var enligt Eurodressage ”väldigt dålig” och Helgstrand beslöt sig därför för att lämna tillbaka hingsten. Sedan dess har den stått i Tyskland och tester har gjorts vid Hannovers universitetsklinik.

Bernhard Langels, en av de tidigare och nuvarande delägarna, bekräftar för Eurodressage, att hingsten är tillbaka hos dem och berättar att det blir både avel och sport framöver.
”Vi ser fram emot hans första fölårgång och vi ska själva få tre föl efter honom” säger Langels till webbsidan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden