Dressyr
16 februari 2020 13:14

Heltyskt på prispallen i dagens kür

VärldscupenDet är idel tyska flaggor i resultatlistan från dagens världscupskür i Neumünster. Jessica von Bredow-Werndl förpassade på nytt Isabell Werth till andraplatsen och slog dessutom till med nytt personbästa - missa inte klippet på segerritten!

Heltyskt på prispallen i dagens kür
Arkivfoto – Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Tyska Jessica von Bredow-Werndl tog hem segern i dagens världscupkür med TSF Dalera BB  (e. Easy Game u. Dark Magic ue. Handryk). Procenten landade på hela 89.640.

– Det är nytt personbästa för oss! Dalera var fantastisk idag, i piffen och passagen satt jag bara och njöt. Det var sådan lätthet och allt kändes bara lätt och harmoniskt, säger Jessica von Bredow-Werndl som dagen till ära dessutom fyllde 33 år.

Världsettan Isabell Werth och Emilio 107 (e. Ehrenpreis u. Celina ue. Cacir AA) red in på en andraplats på 88,450 procent och tredjeplatsen gick till Helen Langehanenberg, som med Damsey FRH (e. Dressage Royal u. Ria Grande ue. Ritual) slutade på 85,220 procent.

Någon tripp till Las Vegas och världscupfinalen i april blir det dock inte för Dalera och Jessica von Bredow-Werndl, trots att de alltså upprepade bravaden från Stuttgart i november, där de för första gången i karriären slog flerfaldiga världscupvinnaren Werth.

– Jag åker inte med Dalera till finalen eftersom mitt fokus med henne är Tokyo. Däremot tar jag med mig Zaire till ’s-Hertogenbosch och bestämmer efter den tävlingen om det blir hon som får åka med till Las Vegas, säger von Bredow-Werndl.

Segrade även i lördagens klass

Jessica von Bredow-Werndl vann även i lördagens Grand Prix, med 81,500 procent. Tvåa i den klassen var Isabell Werth med 78,130, och trean Benjamin Werndl samlade ihop 74,587.

Inga svenskar deltog i helgens världscuptävling.

Scandinavium i veckan blir det nästa sista kvalet inför finalen i den västeuropeiska ligan, efter Gothenburg Horse Show återstår endast ’s-Hertogenbosch i Nederländerna den 14 mars.

Spana in segerrundan, med musik från filmen La La Land:

Hela resultatlistan hittar du här (kür).

Resultatlista för lördagens världscuptävling här.

Läs mer om ställningen i världscupen och hur många som får rida final här.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden