Dressyr
16 februari 2020 06:20

Tysk dominans i söndagens världscupkval

Dressage World CupTyskarna är verkligen herrarna och damerna på täppan när det börjar dra ihop sig till världscupfinal. Fem av Tysklands och världens bästa dressyrryttare startar i söndagens kval i tyska Neumünster. Således är det dags att bänka sig för dressyr i världsklass.

Tysk dominans i söndagens världscupkval
Jessica von Bredow-Werndl på VM i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Den tyska dominansen är stor i västeuropeiska ligan i världscupen i dressyr och den lär inte minska efter dagens världscupkval i tyska Neumünster.

Benjamin Werndl och Jessica von Bredow-Werndl ligger etta respektive tvåa i den totala världscupställningen och Helen Langehanenberg ligger fyra. Alla tre rider i söndagens kval, som är det nionde kvalet av elva, tillsammans med världsettan Isabell Werth. I det 15 ryttare starka startfältet finns också Sönke Rothenberger som red i det tyska guldlaget i Rotterdam.

Patrik Kittel ligger på en delad elfteplats och är bäste svensk. Han startar dock varken i Neumünster eller i Göteborg nästa helg.

Världscupfinalen är öppen för nio ryttare från den västeuropeiska ligan, två ryttare från den centraleuropeiska ligan, två från den nordamerikanska ligan, en från Stilla havs-ligan, en öppen plats och två platser där FEI, det internationella ridsportförbundet, utser ryttarna. Dessutom är titelförsvararen, det vill säga Isabell Werth, direktkvalad.

Finalen går i Las Vegas den 15-19 april 2020.

Startlista

Världscupen i dressyr – ställning västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden