Hoppning
29 oktober 2019 15:37

Henrik Ankarcrona ny europeisk lagkapten

Kapten EuropaRiders Masters Cup är hoppningens kamp mellan Europa och USA och den prestigefyllda lagtävlingen rids i Paris i december. Henrik Ankarcrona har fått uppdraget att leda det europeiska laget.

Henrik Ankarcrona ny europeisk lagkapten
Henrik Ankarcrona ser fram emot att leda det europeiska laget i kampen mot det amerikanska. Foto: Roland Thunholm

– Det är ett otroligt ärofyllt uppdrag såklart. Det är ju hela Europa som ska representeras. Det är klart att jag blev smickrad när jag fick frågan, det var inte svårt att tacka ja, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet, som skriver om nyheten.

Riders Masters Cup är en transatlantisk uppgörelse mellan lag Amerika och lag Europa, med inspiration från golfens Ryder Cup. Fem ryttare tas ut till respektive lag och dessa rider dueller mot varandra i en ”rafflande uppgörelse på högsta internationella nivå”.

Europa har inte förlorat en enda gång under de fyra år som tävlingen arrangerats.
– Det visste jag faktiskt inte. Det var jobbigt att höra, nu blev jag nervös, säger Henrik Ankarcrona vidare till Svenska Ridsportförbundet.

Hans motståndare blir Robert Ridland, till vardags förbundskapten i hoppning i USA. Samma Robert Ridland som ledde sitt lag till VM-guld i Tryon förra året, efter en spännande omhoppning mot just Sverige som tog silver. Chans till revansch alltså.

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann ska rida de femstjärniga klasserna i Paris, men om Henrik Ankarcrona tar ut några svenska ryttare till laget är oklart.
– De får allt komma med sina bästa hästar om de ska ha en chans att vara med i mitt lag, säger han till Svenska Ridsportförbundet och skrattar.

Riders Masters Cup rids i Paris den 6 december. Philippe Guerdat, far till Steve Guerdat, har varit ledare för det europeiska laget alla tidigare år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden