Sportnytt
15 juli 17:03

Henrik Johnsson: ”Dressyr är klassisk musik, hoppning är pop”

OS i TokyoHenrik Johnsson ska bevaka OS i ridsport hemifrån, medan frun Malin Baryard Johnsson deltar i de olympiska spelen på plats. Att referera fruns ritter är inga problem, menar Johnsson i en artikel. Han jämför också de tre ridsportgrenarna med musik.

Henrik Johnsson: ”Dressyr är klassisk musik, hoppning är pop”
"OS-paret" i en arkivbild från ryttartgalan. Foto: Roland Thunholm

Det har hänt förr, att Henrik Johnsson jobbar med att referera ridsport när det är frun Malin Baryard Johnsson som är på banan.
– River hon så kan jag inte sitta och säga att hon inte gjorde det, säger Henrik Johnsson i en artikel i Aftonbladet.

Under OS i Tokyo bevakar Henrik Johnsson tävlingarna hemifrån, för Discovery, medan Malin Baryard Johnsson är på plats i Tokyo.

Henrik Johnsson menar att ridsporten ändrat synen på sig själv.
– Vi identifierar oss inte längre som underdogs.

En förhoppning är att ridsporten ska locka större tv-publik än tidigare. I artikeln jämför han dressyr med klassisk musik som har perfektion som mål, fälttävlan med hårdrock och hoppning med pop.

– Sedan är det det som är svårt att fånga – samspelet mellan ett djur och en människa. Hos de bästa ekipagen finns fullständig tillit mellan häst och ryttare, det är det man är ute efter, säger Henrik Johnsson till artikeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden