Sportnytt
15 april 2021 14:57

Hopp- och dressyrlaget medaljkandidater på OS

OS 2021OS i Tokyo närmar sig - det är nu mindre än 100 dagar kvar till invigningen av de framflyttade olympiska spelen, vilket också innebär att spekulationerna om hur det ska gå för de svenska idrottarna ökar. Både hopp- och dressyrlaget rankas som heta medaljkandidater.

Hopp- och dressyrlaget medaljkandidater på OS
Radiosportens OS-barometer tror att delar av det svenska silverhopplaget från VM 2018 kan knipa medalj på OS i Tokyo. Foto: Roland Thunholm

Radiosporten listar sina tio hetaste olympiska medaljkandidater i en medaljbarometer, där hopplandslaget finns på tionde plats. Man nämner att laget har ett VM-silver från 2018 att luta sig emot, och gissar att Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson är troliga OS-ryttare 2021.

Radiosportens medaljbarometer 100 dagar innan OS toppas av stavhopparen Armand Duplantis, före Anton Dahlberg/Fredrik Bergström (segling) och Sofia Mattsson (brottning). Lyssna på radioinslaget med motiveringar här:

Medaljregn över Sverige

SVT Sport har publicerat en medaljprognos från företaget Gracenote, som sedan 2010 gjort en virtuell medaljliga inför varje OS. Prognosen baseras på resultat i tidigare OS, VM och världscuper. Gracenote spår att Tokyo-OS blir Sveriges bästa i modern tid när det gäller medaljer – totalt blir det fem guld, två silver och fyra brons, där dressyrlaget tippas knipa en av bronsmedaljerna.

På OS i Rio 2016 blev det elva medaljer för Sverige, varav två guld. Nu tror man att diskuskastaren Daniel Ståhl, stavhopparen Armand Duplantis, seglarduon Anton Dahlberg/Fredrik Bergström och simmaren Sarah Sjöström tar hem guld – Sjöström spås även bli dubbel olympisk mästare.

SVT skriver att Gracenote i år har haft ett begränsat antal tävlingar att basera sin prognos på, på grund av pandemin. Därför är prognosen ”osäkrare än vanligt”, menar Gracenote, men på de senaste olympiska spelen – vinter-OS i Pyeongchang – tog Sverige en medalj mindre än vad Gracenote förutspått. Den prognos företaget nu kommer med stämmer även bra överens med den bedömning Sveriges olympiska kommitté (SOK) har gjort.

Hela listan hos SVT Sport 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden