Ridsport Play, Sportnytt
15 juni 2021 16:52
Ridsportplus

Ridsport Play: Möt hästägaren bakom Malin Baryard Johnsson

Långsiktigt samarbeteEmelie Broman Tegelberg är hoppryttare. Men främst en maktfaktor inom hoppsporten i Sverige. Idag överlåter hon merparten av ridningen till andra – inte minst till samarbetspartnern Malin Baryard Johnsson.

Ridsport Play: Möt hästägaren bakom Malin Baryard Johnsson
Emelie Broman Tegelberg äger flera hästar tillsammans med Malin Baryard Johnsson. Emelie är också ansvarig för helgens finaler av LFC Jumping för unga hästar, som avgörs i samband med LGCT i Stockholm. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Emelie Broman Tegelberg ser till att svensk hoppning har rätt förutsättningar för framgångar i högsta världsklass. Hon basar över Lövsta Future Challenge Jumping och har ett nära samarbete med Malin Baryard Johnsson. Duon äger tillsammans sju hästar och Emelie Broman Tegelbergs roll är utöver ägarskapet att ständigt scouta unga hästar till den svenska toppryttaren.

– Det är spännande att se utvecklingen och vara med och påverka den i rätt riktning, menar Emelie Broman Tegelberg.

– Jag håller hela tiden ögonen öppna efter fler hästar som verkar lovande, berättar Emelie Broman Tegelberg, som började sin ryttarbana som elev hos Pether Markne. Där mötte hon också Malin Baryard Johnsson och en nära vänskap uppstod.

Just nu har Emelie Broman Tegelberg ett späckat schema. I helgen är det dags för Global Champions Tour och finalerna i LFC Jumping för unga hästar, ett event som på grund av pandemin fick flyttas från Gothenburg Horse Show till huvudstadens anrika arena Stockholms Stadion.

Ridsports reporter Sarah Thunholm träffade nyligen duon i samband med Norrköping Horse Show. Hör dem berätta mer om samarbetet, om vikten av tillit, framtiden för svensk hoppsport och helgens stortävling, LGCT på Stadion i Stockholm.

Vi ber om ursäkt för bristande ljudkvalitet i klippet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden