Hoppning
15 april 2018 17:26

Henrik trea i finalen – oslagbara Beezie Madden vann

VärldscupfinalenHenrik von Eckermann levererade på nytt och tog än en gång en bronsplats i världscupfinalen med Toveks Mary Lou. Oslagbar segrare är Beezie Madden, som ledde rakt igenom med Breitling LS.

Henrik trea i finalen – oslagbara Beezie Madden vann

Ingen rådde på Beezie Madden. Tillsammans med Brietling LS tog hon sin andra världscupfinalseger efter att ha varit i ledning från start till mål i finalen. Ett nedslag i sista omgången spelade ingen roll – marginalen var tillräcklig.
– Fantastiskt, otroligt, min häst är bara ”wow”. Han har alltid varit otrolig och bara behövt lite tid på sig. Jag har tagit ett steg i taget – det är press på toppen men samtidigt spännande, säger Beezie som just pustar ut efter segern.

Hennes landsman Devin Ryan säkrade en andraplats efter felfritt med Eddie Blue när det verkligen gällde. Henrik von Eckermann, vinnare av västeuropeiska ligan, tog än en gång en prestigefylld tredjeplats i världscupfinalen med Toveks Mary Lou. Han låg tvåa inför den sista rundan, där ett nedslag puttade ner ekipaget ett snäpp samtidigt som Devin Ryan klättrade uppåt.

Douglas Lindelöw och Zacramento slutade elva i sin första gemensamma världscupfinal.

Henrik von Eckermann kommenterar sin avslutande runda:
– Hästen hoppade fantastiskt, men jag försökte hjälpa till för mycket med handen på tvåan. Om jag inte rivit hade det blivit omhoppning med Beezie. Men, det är inte så tokigt att vara trea igen. Det är bara så synd att falla på mållinjen. Den stora bonusen nu är att jag vet att jag får chansen att rida en final igen på Mary Lou.

Förbundskaptenen är förstås nöjd med insatsen.
– Det är otroligt stort att Henrik är på pallen i år igen. Det har varit många tuffa banor – i år höll det inte riktigt för en annars fantastisk häst, säger Henrik Ankarcrona.

Resultat

Ridsport
Segerekipaget Beezie Madden med Breitling LS. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Amerikanen Devin Ryan och hans Eddie Blue blev tvåa. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Svenskt på väg mot en ny pallplats. Foto: Roland Thunholm
Ridsport
Efter felfritt fram till sista dagen la sig Douglas och Zacramento på en slutlig elfteplats. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden