Hoppning
25 februari 2018 18:08

Henrik efter segern: ”Mary Lou är fantastisk”

VinnareDet finns inga garantier för hur länge Henrik von Eckermann får behålla sin vinnarhäst Mary Lou 194, men i dag njuter han bara av segern. ”Hon är fantastisk”, säger Henrik.

Henrik efter segern: ”Mary Lou är fantastisk”
Där satt den! Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann och Mary Lou (westf, sto f -06 e Montendro I-Portland L) gjorde det igen. Seger i Europafinalen på banan byggd av Peter Lundström och seger även i hela västeuropeiska ligan. Ekipaget fick hela Scandinavum att vibrera och nog är Henrik lika lycklig som hemmapubliken.
– Hon har det där extra och är fantastisk. Hon vet när det gäller, säger Henrik när han nöjd kan pusta ut efter segerrunda och presskonferens.

Nu ska vinnaren hem till föräldrarna för en lugn kväll, men så småningom är det dags att börja ladda för finalen i Paris.
– Jag var trea senaste gången och vill inte göra det sämre nu, men det är mycket som ska klaffa. Än så länge är Paris långt borta och vi har ett par tävlingar först som jag vill göra.

Som bekant är det oklart hur länge Henrik får rida den spänstiga stjärnan. Han berättar att han självklart hoppas på att få rida världscupfinalen på Mary Lou, men att det inte finns några garantier för varken det eller sensommarens VM.
– Så har det alltid varit för mig, även innan när jag var anställd. Hästarna kom och gick, ju bättre de var ju större risk var det att de försvann.  Jag har inte mycket att välja på än att se det positiva i det hela och jag är glad för här och nu – otroligt glad för i dag och för det vi fick göra förra året tillsammans.

Henrik Ankarcrona, förbundskapten. hyllade ekipaget efter vinsten och ser förstås gärna att Mary Lou fortsätter med Henrik i sadeln
– Han och Mary Lou är ett exceptionellt ekipage. Vi hoppas att de fortsätta vara det. Det är inte så att vi går och oroar oss för att hon ska försvinna, men vetskapen om att det kan bli så finns där.

Nöjda tvåa

Dagens tvåa, Olivier Philippaerts, är lycklig och förvånad över sin finalplats som han säkrade med H&M Legend of Love. Sist han var i Göteborg drog han axeln ur led redan innan EM började.
– Ja, sist i Göteborg var en rätt dålig upplevelse. Jag fick starta om igen rätt sent på världscupsäsongen och innan i dag trodde jag inte att jag hade en chans att nå finalen. Jag skulle egentligen tävla i Mexiko och Miami, men nu får vi planera om för Paris, säger Olivier.

Trean Michael Whitaker har gjort runt 25 världscupfinaler och är nu klar för ännu en final efter bronsplatsen i Europafinalen med JB’s Hot Stuff.

Finalklara ryttare

Hvemvk
En nöjd Henrik med sin vinnarklocka framför sig.
Wchvemarylourt
Henrik och Mary Lou flög fram. Foto: Roland Thunholm
Wchvert
Segern är vår. Foto: Roland Thunholm
Michaelwhitakerhotstuffrt
Trea och finalklar. Foto: Roland Thunholm
Olivierphilippaertslegendoflovert
Tvåa och finalklar. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden