Nyheter
25 februari 2018 17:18

Douglas Lindelöw klar för världscupfinalen

FinalklartDouglas Lindelöw var precis kring den magiska gränsen att nå final. Tack vare dagens insats gick det vägen – han gör Henrik von Eckermann sällskap i Paris.

Douglas Lindelöw klar för världscupfinalen
Arkivbild: Roland Thunholm

Douglas Lindelöw fick inte till det fullt ut i dag med Zacramento, men det räckte ändå. Ett nedslag och tolfte plats gav poäng nog till att bli nummer 17 i den västeuropeiska ligan. 18 går till final, eller snarare 20 då Edwina Tops-Alexander och Carlos Enrique Lopez Lizarazo rider för icke europeiska länder och således inte tar platser från européerna.
– Det här blev ju jättekul. Både svensk seger och en finalplats. Nu är det hem och ladda om, säger Douglas i SVT:s livesändning.

Henrik Ankarcrona, förbundskapten, är förstås nöjd.
– Jag är jättestolt över två svenskar i finalen. Jag visste att Douglas skulle göra det. Han gick in med press och levererade, fantastiskt roligt, säger Ankarcrona i samma sändning.

Henrik von Eckermann vann som bekant både finalen och hela ligan och är med massiv marginal klar för final.

Slutlig lista för västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden