Hoppning
30 december 2016 17:50

Henrik von Eckermann femma i världscupen

Henrik von Eckermann och Mary Lou slutade femma i fredagens världscuphoppningar i belgiska Mechelen. Svensken ligger nu åtta totalt.

Henrik von Eckermann femma i världscupen
Det blev nya fina poäng i världscupen för henrik von Eckermann.

Henrik von Eckermann och Mary Lou (WEST sto f 2006 e Montendro-Portland L äg Karl Schneider) stod för två fina och felfria rundor i klassen. Ekipaget låg fyra länge men petades ner mot slutet av omhoppningen.

Totalt var det tolv ekipage som gick vidare till en spännande omhoppning, där bland annat Frankrikes Kevin Staut trillade av efter en missbedömning av ett avstånd vilket ledde till att hästen gick omkull.

Frankrikes Roger Yves Bost gick ut sist och vann efter en halsbrytande omhoppning tillsammans med Sydney Une Prince.

Charlotte Mordasini fick åtta fel i grundomgången. Douglas Lindelöw och Zacramento var felfria länge men slutade på ett nedslag i grundomgången.

Nu återstår fyra tävlingar i världscupen innan finalen. Henrik von Eckermann fick tolv poäng och har nu totalt 34 poäng vilket lägger honom på en åttonde plats totalt.

Resultat

SVT Play där det går att se hoppningen i efterhand.

SVT2 sänder ett sammadrag klockan 19 i kväll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden