Hoppning
13 april 2018 00:07

Henrik von Eckermann: ”Jag kan fortfarande vinna på söndag”

VärldscupfinalFinal 1 är klar och den blev precis så utslagsgivande som bedömning C kan bli. Ridsport träffade en belåten topptrio och två svenska ryttare, nöjda med att ha nått sitt mål med placering inom topp-10.

Henrik von Eckermann: ”Jag kan fortfarande vinna på söndag”
Foto: Roland Thunholm

Läs hela nyheten om final 1 här.

Douglas Lindelöv var riktigt glad med att hamna på nionde plats, helt i linje med hans mål om topp-10..
– Min häst hoppade fantastiskt bra, jag är jättenöjd med hans hoppning. Nu kör vi framåt härifrån. Jag tog en lite djärvare linje till 2:an men fick med ett språng för mycket i svängen i alla fall, onödigt. Sen är det en linje här till det röda räcket ner i hörnet som det skulle vara sex galoppsprång till och där blev det ett extra också, jag höll ut lite för mycket, det är nästan 90-graders sväng så själva bågen spelar stor roll. Han hoppade fantastiskt fint även om det var en rejäl 1,50-klass att börja med, jag tar med mig hans fina hoppning vidare.

Ridsport
Douglas Lindelöv och Zacramento Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann hade absolut snabbast tid med Toveks Mary Lou men ett nerslag.
– Nu är jag femma och det är en bra utgångspunkt för de andra dagarna, det är ingen idé att tänka om inte om. Men precis som jag sa innan klassen så är Marcus Ehning det stora hotet, jag vill inte ha honom efter mig på söndag utan jag måste rycka upp mig till dess. På söndag i final 3 kan man inte ha hjälp av tiden på samma sätt och då är Marcus dubbelnolla farlig att ha efter sig i resultatlistan.

Ridsport
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou Foto: Roland Thunholm

– Imorgon måste jag försöka vinna klassen efter omhoppningen så att man har fler poäng och ligger före Marcus.
– Rivningen kom på en linje där jag egentligen tänkt rida på åtta galoppsprång fram till hindret jag rev men fick en lite död landning efter oxern. Det blev lite långt ner där så jag gjorde nio men kände att jag kom för nära, det kändes redan i uppsprånget. Istället fick jag lägga på ett kol och tog en risk in i kombinationen som jag kanske inte hade gjort om jag varit felfri.
– Jag är inte besviken, det är otroligt små marginaler, många bra ryttare försvann på vägen och jag tar med mig att hon var snabbast av alla ed ett nerslag och ändå nummer fem, det är positivt. Jag har fortfarande en chans och lägger all energi på det imorgon. Jag har fortfarande en chans att stå överst på pallen på söndag.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona analyserade banan efter klassen.
– Jag tror att vi gjorde en rätt bra bedömning av banan. Jag hade kanske trott att fler skulle våga lite mer i början. Det var lite trevande och många säkrade en hel del, efterhand blev det fler och fler som red på ordentligt. Med den seedade lottningen kommer de bättre på slutet så det ger automatiskt mer risk bland dem.
– På varje linje på banan fanns det alternativ att välja som innebar att man antingen red innanför eller utanför ett hinder, fler eller färre galoppsprång fram till hindret. På den här nivån så stegar vi mellan varje hinder för att hitta bästa vägen till sin egen häst.
– På söndag vet vi om Henriks nerslag spelade någon roll eller inte. Placering 5 och 9 känns jättebra. Hästarna har hoppat bra, ryttarna är nöjda, de går in i fortsättningen med en god känsla, det är viktigast.

Topptrion på prispodiet andades ut efter en första dag med gott resultat.

Ridsport
Beezie Madden med hingsten Breitling LS. Foto: Roland Thunholm

Beezie Madden var snabbast av alla med Breitling LS.
– Jag är otroligt glad och lättad efter ett bra resultat för även om det är trevligt här är det alltid förknippat med en hel del anspänning innan det hela drar igång.
– Det är bättre att vara i ledning än att ligga sist, förhoppningsvis är min häst lika bra imorgon. Jag har en bra känsla, när jag vann i Göteborg med Simon så vann jag första dagen också.
– Breitling LS har bara tävlat tre veckor i år hittills, allt utomhus och bara segrar. Han har varit glödhet helt enkelt. Jag fick honom när han var sju år gammal, och nu är vi inne på femte året tillsammans.

Ridsport
Maria Gretzer delar ut pris till Beezie Madden Foto: Roland Thunholm

Daniel Deusser red Cornet D’amour, som tog titeln åt honom i Lyon, snabbt och felfritt.
– Jag hade lite blandade känslor när jag gick banan för det kändes inte som en speedklass. När jag sett några ryttare och ridit själv började det kännas som en klass för mig också. Jag var rätt säker på att Cornet d’amour var en bra häst för finalen annars hade jag inte tagit hit honom, han hade ett långt skadeavbrott men har varit tillbaka på topp riktigt bra ett tag nu.
– Det är troligt att jag fortsätter med Cornet d’amour eftersom det fungerade så bra idag även om Cornet är redo att ta vid.

Ridsport
Cornet D’amour och Daniel Deusser Foto: Roland Thunholm

Amerikanen Devin Ryan såg lika glad ut som om han vunnit hela klassen redan.
– Jag har inte tävlat här i Europa så mycket men min häst är jättebra på hemmaplan med många segrar. Det är en dröm som går i uppfyllelse att både rida här och lyckas, det är kul att vi är två amerikaner på pallen ikväll.
– Jag har stort förtroende för min hästs kapacitet och känner stort lugn inför fortsättningen.

Ridsport
Devin Ryan och Eddie Blue Foto: Roland Thunholm

Resultat ställning
Klassresultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden