Hoppning
19 mars 09:20

Henrik von Eckermann och Dzara på 1,50-pallen i Paris

ParisFör exakt ett år sedan visade Henrik von Eckermann upp sin framtidsstjärna för omvärlden vid Saut Hermès i Paris. Nu har franskfödda Dzara Dorchival en given plats bland världsettans absoluta topphästar. På lördagen tog duon en tredjeplats i ackumulatorhoppningen över 1,50-hinder.

Henrik von Eckermann och Dzara på 1,50-pallen i Paris
Dzara Dorchival och Henrik von Eckermann i Paris för ett år sedan. Foto: Saut Hermès

Efter 1,50-segern med Iliana tidigare på lördagen blev det ytterligare en topplacering i kvällens ackumulatorhoppning över 1,50-hinder för världsettan Henrik von Eckermann vid Saut Hermès i Paris. Tillsammans med Dzara Dorchival (SF sto f-13 Qlassic Bois Margot-Raphael, äg Sébastien Fonck) blev det en tredjeplats med drygt två sekunder långsammare tid än ettan Olivier Perrau med hästen GL Events Dolce Deceuninck. Film på ritten med Dzara finns i resultatlistan längst ner.

Det var just i samband med Saut Hermès för ganska exakt ett år sedan som Henrik von Eckermanns nya stjärna blev känd för omvärlden. Sedan dess har det franskfödda fuxstoet tagit en självklar plats bland världsettans absoluta topphästar. Uppfödaren och hästägaren Sébastien Fonck följer sin ”drottning” på hemmaplan i magnifika Grand Palais Éphémère.
– Alla mina hästägare är engagerade, men Sébastien är något extra. Han föder upp hästar i liten skala men är egentligen farmaceut, berättar Henrik von Eckermann.

Även pengamässigt var det en bra dag för Henrik von Eckermann som fick närmare 228 000 kronor för segern och 104 000 kronor för tredjeplatsen, vilket gav totalt cirka 332 000 kronor.

Resultatlista ackumulatorhoppningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden