Hoppning
10 september 2023 08:36

Henrik von Eckermann plockar priser i Schweiz

InternationelltFör en dryg vecka sedan blev han historisk när Sverige tog guld på EM i hoppning. Den här helgen hoppar världsettan Henrik von Eckermann hem priser på det fyrstjärniga meetinget i Ascona, Schweiz.

Henrik von Eckermann plockar priser i Schweiz
Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto GCL/Stefano Grasso

Det var med Dzara Dorchival  (SF sto f 2013 e Qlassic Bois Margot-Raphael, uppf/äg Sebastien Fonck) som Henrik von Eckermann blev tvåa i en 1,50-hoppning på det fyrstjärniga meetinget på lördagens kväll.

Det var 37 ekipage som gjorde upp och Dzara Dorchival levererade två felfria rundor. I omhoppning blev hon dock 14 hundradelar efter Italiens Emanuele Gaudiano och Nikolaj de Music.

Tidigare under meetinget vann den svenska stjärnan en 1,50-klass tillsammans med Calizi. Då handlade det om en tidshoppning med över 40 startande. Det svenska ekipaget stod för en av åtta nollor och vann med drygt tre tiondelar tillgodo på Emanuele Gaudiano.

Svenskens andraplats på lördagen gav ungefär 110 000 kronor i prispengar medan fredagens segern var värd ungefär 70 000 kronor.

På söndagens eftermiddag reds en Grand Prix över 1,60-hinder där den svenske världsettan red Dzara Dorchival till en sjunde plats.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden