Hoppning
18 september 2020 19:37

Henrik von Eckermann segrade i 1,55-hoppning i St Tropez

Det blev svenskseger i fredagens högsta klass i St Tropez, Frankrike. Henrik von Eckermann och Peter Pan var snabbast i omhoppningen och red hem segern i den femstjärniga klassen före bland annat Niels Bruynseels och Maikel van der Vleuten.

Henrik von Eckermann segrade i 1,55-hoppning i St Tropez
Henrik von Eckermann segrade i fredagens 1,55-klass i St Tropez. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Hubside Jumping/Marco Villanti

Av 46 ekipage till start gick tolv felfria vidare till en omhoppning över sju hinder och åtta språng. Henrik von Eckermann och Peter Pan var bland de sista att hoppa om, och det slutade med seger efter en felfri runda och en halv sekund tillgodo på tvåan Paris Sellon och Cassandra från USA.

Trea blev Olivier Robert och Vivaldi des Meneaux från värdlandet Frankrike.

Peder Fredricson och Catch Me Not S startade också i 1,55-hoppningen men kom inte vidare till omhoppning efter 9 fel i grunden.
Henrik von Eckermann tog en framskjuten placering även i torsdagens 1,50-hoppning, med Glamour Girl, där ekipaget slutade på en sjundeplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden