Fälttävlan
15 maj 2014 22:01

Herta borta hela sommaren

Förra årets kometekipage i svensk fälttävlan blir borta från tävlingsbanorna hela sommaren 2014. Det är Frida Anderséns SWB-sto Herta som har skadat en sena.

Herta borta hela sommaren
Frida Anderséns Herta har skadat en sena och blir borta från tävlingsbanorna hela året. (ARKIVBILD) Foto: Roland Thunholm

Frida Andersén och familjeuppfödningen Herta (f 2002 e Cortus-Krius xx) presenterade sig ordentligt på den internationella arenan 2013. De fanns bland annat med i Sveriges silverlag på EM i Malmö och var påtänkta i Sveriges VM-lag senare i år. Nu berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin hemsida att Herta har skadat en sena i samband med ett galoppjobb i tyska Warendorf där ekipaget är baserat. Olyckan hände i lördags. 

Herta undersöktes på klinik i måndags och det konstaterades att hon har en senskada.
– Hon ska kunna bli helt återställd men det är en stor senskada, så VM är helt uteslutet för oss, säger Frida Andersén till SvRF. 
– Det är jättetråkigt för Frida. Hon och Herta har haft en fantastisk utveckling tillsammans, men nu får vi hoppas att hon kan komma tillbaka till nästa säsong, säger svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck till SvRF. 

Herta ska nu få vila och behandling i Tyskland, sedan kan det bli aktuellt med transport hem till Hofors. Och Frida Andersén har satt upp ett nytt mål:
– OS i Rio tror jag absolut att hon ska vara bra till. Det får bli vårt nya mål.

Tidningen Ridsports läsare utsåg Frida Andersén till Årets komet 2013. Herta utsågs också till världens elfte bästa tävlingssto alla kategorier av brittiska tidningen Horse and Hound i vintras. Herta fick dessutom utmärkelsen Årets häst på Ryttargalan i november. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden