Avelsnyheter
4 augusti 2017 13:53

Hesselhøj Donkey Boy kvaltvåa

På unghäst-VM i Ermelo har de 5-åriga hästarna gjort sitt första kval. Det blev mycket danskt i topp med godkände HesselhŸj Donkey Boy och inget svenskt ekipage direkt till final även om det var mycket nära.

Hesselhøj Donkey Boy kvaltvåa
Ann-Christin Wiencamp med den mäktige Don Martillo, kvalvinnare. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

De 5-åriga hästarnas kval fortsatte under fredag förmiddag inför de fyra domarna, vid E satt Dietrich Plewa och Isabel Judet respektive Eddy de Wolff van Westerrode och Andrew Gardner vid C.

Notera att poängen skrivs i ordningen trav skritt galopp lösgjordhet potential och total.

För SWB och Sverige startade Jeanna Högberg och Ida-Linn Lundholm efter varandra. Astoria (SWB sto e Sir Donnerhall II u Aquarell e Quaterback, uppf och äg Hipponews KB Christina Olsson) var obrydd av omgivningen trots blåst och gjorde ett fint program om än stundtals för kort i formen. Poängen blev bra men placeringen som nr 14 är retlig för det är så nära till final.

Astoria/Jeanna Högberg 8.5 7.8 8.5 8.5 8.5 totalt 8.36.

Dragon Welt 1303 (Hann hingst e Dancier u Weltmarja e Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson, äg Tullstorp Dressage Stable AB) riden av Ida-Linn Lundholm såg inte heller ut att bekymra sig om arenan. Men små saker smög sig in, en mindre lyckad halt, ett enkelt byte som blev lite tvärt och en ryggning som inte hade rätt utryck drog ner betyget på lösgjordhet jämfört med vad hingsten brukar få. Palceringen som nr 13 innebär första utanför final med alla chanser att reparera i lilla finalen.


Dragon Welt/Ida-Linn Lundholm 9.2 8.0 8.2 8.0 8.5 totalt 8.38.

Förmiddagens stora behållning var helt klart godkände hingsten Hesselhøj Donkey Boy efter ERA Dancing Hit riden av Jan Møller Christensen och ägd av Kristin Andresen från Norge. En härligt rörlig individ som glänst sedan han först godkändes som 3-åring. Frågan är om inte Danmark hämtar hem en ny guldmedalj i finalen på söndag. 

Hesselhoej Donkey Boy/Jan Møller Christensen 9.7 9.8 9.5 9.5 9.7 totalt 9.64.

5-årskval halva startfältet, referat från torsdagen
Poängen skrivs i ordningen trav skritt galopp lösgjordhet potential och total.

Först ut av de svenska hästarna var familjen Skeppstrands godkända hingst Touchdown.


Touchdown/Philipp Ruwe GER 8.0 8.4 8.2 8.0 8.2, Totalt 8.16.

Nästa svenska ekipage var Annette Syréns uppfödning den godkände hingsten Klifton.

Klifton/Camilla Lindh 6.8 6.9 7.6 6.7 7.3 totalt 7.06.

I ledning för klassen finns en av de för Tyskland tävlande ekipagen Ann-Christine Wienkamp med stilige Don Martillo. De fick frikostigt med poäng.

Don Martillo/Ann-Christin Wienkamp 10.0 10.0 9.2 9.8 9.8 totalt 9.76.

Australiensiska Simon Pearce rider flera hästar här och startade Hannoveraner-stoet Casablanca (Hann st f -12 e Conen-Fidertanz) för Australien.

Casablanca/Simone Pearce 10.0 8.0 9.5 8.8 9.5 totalt 9.16.

Hennes arbetsgivare Andreas Helgstrand startade Ferrari OLD (Old valack f – 12 e Foundation-Blue Hors Hotline, uppf Gestut Lwitz, äg Helgstrand Dressage A/S ) samtidigt med att Jeanna Högberg red på Arena 2. Den rutinerade UVM-ryttaren tog hem många poäng i kvalet.


Ferrari OLD/Andreas Helgstrand DEN 9.8 8.5 9.6 9.5 9.7 totalt 9.42 points.

För det svenska teamet jobbar förbundskaptenerna Jan-Ove Olsson och Bo Jenå för högtryck.


Svenska ledningen synkronierar klockorna  inför första start.

Start- och resultatlistor

Text och foto: Kim C Lundin

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden