Avelsnyheter
13 februari 2015 07:32
Ridsportplus

Hingstar hos Schockemöhle

Här får du ett bildspel på de hingstar som Paul Shockemöhle visade upp under två visningar i Vechta. Hemma i Tyskland delar han hall med andra hingsthållare och konkurrenter - på Flyinge har han lyckats förhandla till sig exklusivitet.

Hingstar hos Schockemöhle
Sverige-godkände Vilancio e Vitalis - Lancet har ett verkligt bra 30-dagarsprov bakom sig i vinter Kim Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När hästmogulen Paul Schockemöhle intog Sverige och Flyinge för lite mer än tre år sedan tillsammans med sina samarbetspartners Katrinelund och Lövsta Stuteri betydde det hingstvisningar på tyskt manér. Inför tre säsonger har de tre delägarna i PS Flyinge & Partners storsatsat på visningarna i Stora Hallen och publikintresset har varit stort.

I år valde företaget att vända på ordningen. Kunder, stoägare som betäckt under tidigare säsonger, och andra intressenter bjöds på bussresa ner till någon av Paul Schockemöhles ordinarie hingstvisningar i Vechta. Första visningen var sista helgen i januari då fylldes två bussar och första helgen i februari var det dags för en till. 
– En bra bit över 150 personer har nappat på erbjudandet, säger Helena Torstensson, svensk representant.

Resan var en all-inclusive-modell, bara att ta sig till bussen och sedan stod PS Flyinge & partners för det mesta av kalase. I nr 3 av Ridsport kan ni läsa om hur det av konkurrensskäl inte går att hyra Flyinge för hingstrelaterade aktiviteter även under säsonger när de inte själva har visning. Kontraktet med PS Flyinge ska hindra Flyinge från uthyrning.

Blir det då fler hingstvisningar i Sverige? Helena Torstensson kan i dagsläget inte svara på det, kanske det blir ett system där de alternerar mellan att visa i Sverige och att bussa ner kunderna.
– Vi får se på utfallet av det här året, kostnadsmässigt för oss är det ganska lika, säger hon.

Tysk hingstvisning i Vechta betyder marchorkester, tysk nationalsång och att stå upp och sjunga Oldenburgs lov, standardprocedur hos Paul Schockemöhle.

Visningarna i Vechta är mer än fullsatta och i Oldenburgförbundets stora hall samsas de olika tyska hingsstationerna med sina visningar under olika helger. Uppfödarna kommer dit och kan se flera stationers utbud under visningar på två till tre timmar, i anslutning finns mat- och öltält men inte till gratisutdelning som på många svenska hingsvisningar.

PS Hingstkatalog

Foto Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden