Blogg
2 augusti 2019 19:55

Hingstbloggen: ”Domarsiffror som för mig är helt obegripligt låga”

BlogginläggHingstbloggens Lena Nyström är lite gladare andra dagen på unghäst-VM i dressyr. Häng med i hennes hissar och dissar i det här blogginlägget.

Hingstbloggen: ”Domarsiffror som för mig är helt obegripligt låga”
Zhaplin Langholt, riden av Andreas Helgstrand är finalklar på UVM. Foto: Lena Nyström

Idag är jag gladare och blötare, detta hänger dock inte ihop…

Det regnar ofantligt mycket här, jag är så oavundsjuk på ryttarna, som trots dessa förhållanden producerar fantastiska ritter.

Det finns två domarsiffror som för mig är helt obegripligt låga; dessa är 8.0 på svenska Skywalkers (Zuidenwind-Bernstein) trav, liksom 8.6 på danska Straight Horse Ascenziones (Zack-Don Schufro) dito. Båda hästarna skulle haft betydligt högre o jag hoppas verkligen att de får vad de förtjänar i morgondagens lilla final!

En som däremot fick alldeles för mycket är Bart Veezes Imposantos (Wynton-Krack C) på sin galopp; 7.8. Den är riktigt dålig! Han travar dock fantastiskt o skrittar bra, men det stör mig med poängen på galoppen.

Jag anser även att domarna hamnade rent för högt på den danskfödde Johnson-sonen Just Perfect (ue. De Niro), nu riden av tyska Ann-Christin Wienkamp. Ja, den skrittar väldigt bra o är väl riden, men nej, hästen tilltalar inte mig överhuvudtaget.

Zucchero
Zucchero väcker inget ha-begär hos Hingstbloggens Lena Nyström. Foto: Lena Nyström

Sen har vi då de båda Zonik-sönerna, Zucchero (ue. Prince Thatch xx) o  Zum Gluck (ue. Florestan) som båda två kräver starka manliga ryttare för att få fart under galoscherna, förvisso blir de hyfsat tilltalande då, men återigen inget som väcker något ha-begär hos mig.

Revolution (Rocky Lee-Rouletto) går väldigt fint, men missade ett av två byten, vilket absolut inte syntes på poängen, viket det eventuellt gjort om det varit en annan kamel med annan ryttare…

Instyle
In Style har en galopp som tilltalar Hingstbloggens Lena Nyström. Foto: Lena Nyström

Hans-Peter Minderhoud sitter på ett fint djur vid namn In Style (Eye Catcher-Lorentin I). Galoppen är hans starkaste gångart. Han skulle kunna bära bättre bak i trav, men har så mycket annat som är bra.

Ett härligt sto är Feel Free (Foundation-Sandro Hit) som under Bernadette Brune dansar fram med vacker travmekanik, god galopp o något sämre skritt. Känns som en fin häst för framtiden.

Såväl Andreas Helgstrand som Bart Veeze har två hästar med till finalen, Zhaplin Langholt (Zonik-Stedinger) respektive Imagine (Dream Boy-Jackson). Jag är såå förtjust i Zhaplin, han är underbart rörlig o för mig en riktig eye-catcher, medan även Imagine travar vackert, men har lite knappare galopp.

Högt i resultatlistan ligger även Destacado (Destano-Londonderry) som samlar 10:or på sin fantastiska skritt, men som kunnat vara starkare bak i trav. Galoppen är trevlig o Mattias Alexander Rath rider väldigt väl.

Revolution
Hingstbloggens Lena Nyström tror på Revolution inför 6-åringarnas final. Foto: Lena Nyström

Det kanske inte märktes på texten att jag är gladare, men jag kan ju inte bara hylla allt o alla, då skulle ingen känna igen mig…

Det blir en intressant final, jag håller faktiskt på Revolution!

/Lena

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden