Ponny
9 februari 2017 12:45

Hingsten Spectacle blir mini-pegas

En liten hingst som redan briljerar på töm har blivit en viral succé för holländska Tiny Trotters. Stuteriet kör med amerikanska miniatyrhästar och Spectacle of the Ark är spektakulär.

Hingsten Spectacle blir mini-pegas
bild från filmklippet på Spectacle of the Ark som visats mer än en halv miljon gånger.

När fotografen Diana Verburg publicerade den korta filmen på hingsten Spectacle of the Ark, uppfödd av och ägd av Marianne Kloosterman, hade hon nog inte räknat med uppmärksamheten.

Till dags dato har 536 000 tittat på när lille Spectacle, som är fyra år och under inkörning, jobbar i tömmarna vid hand. Tränare är Charlotte Van Gurp som haft honom i träning kort tid.
– Vi jobbar korta pass, först lite varje dag och sedan tre pass med tömkörning och två framför vagnen i veckan, förklarar hon.

Spectacle of the Ark har vanliga benskydd på sig och det typ av huvudlag som används när amerikanska miniatyrhästar visas enligt det amerikanska reglementet.

De tränar på en tennisbana, det ger bra underlag och är lagom stort för en miniatyr. 


Foton på Spectacle of the Ark av Diana Verburg.

Websida Tiny Trotters

Källa: Horse and Hound

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden