Avelsnyheter
12 april 2014 20:58

Hingstvisning på Gränsbo

I dag bjöd Gränsbo Stuteri in till årets hingstvisning för sjätte gången. Det blev en familjär visning hemma på familjen Runessons gård utanför ńngelholm.

Hingstvisning på Gränsbo
Bocelli i stallet före visningen. Lotta Gyllensten

Lite mindre och lite enklare än Tullstorp och Flyinge, men det betyder verkligen inte sämre kvalité vare sig på  hingstar eller på godiset eller kaffet. Runt 150-200 personer kom för att titta på Gränsbos egna dressyrhingstar och på hopphingstar från Stall Österlund/ VDL och Måsel AB med flera.
– Det betyder mycket för oss att ha hingtsvisningar , sade Ingmar Runesson. Många vill titta ”live” på hingstarna och vi får mycket bokningar redan i samband med visningarna och sedan efter dessa. Folk vill komma in i stallarna och träffa hingstarna direkt.

Visningen inleddes av det nya stjärnskottet,  3-åringen Deodoro visad av Lotta Pettersson. Damon Hill-sonen  var dock lite spänd på grund av publiken och det fina nya spånet som lyste vitt i ridhuset.

Magnus Österlund, var flitig och visade sedan fem hingstar.  Dels de  nygodkända  Elliot VDL,  La Cross och Comfortuna VDL från årets bruksprov. Men även Silber Sky som ska tävlas av honom under året och den egna hingsten (tillsammans med Britten Werner) Common Sense.
– Jag visar mina hingstar endast på dessa två visningar , sade Magnus Österlund efteråt. Vi hade tänkt ha en visning hemma men nu blir det inte så utan det är endast här på Gränsbo.

Mia Runesson visade den godkände Carlton Hill VDL men även, eller kanske framför allt, två fina avkommor,  stona Odd Molly och Barcelona e Zuidenwind respektive Figaro R. Med Barcelona vann Mia Breeders Trophy  samt red unghäst-VM 2012.

Eftersom Rose Mathisen brutit nyckebenet fick Per Runesson sitta upp och visa Zuidenwind. Hingsten såg lite hetare ut än vanligt på grund av ryttarbytet och Per fick mycket i handen. Vi fick dock se Rose rida Bocelli i alla fall som avslutning på visningen.
– Jag kan inte borsta tänderna men jag kan rida Bocelli, sade Rose Mathisen.

Sedan fortsatte publiken ut i stallarna.
– Det är viktigt att se hingarna. Gärna även utanför ridhuset och visningen. Man får en känsla av deras temperament, sa Maria Wendler, uppfödare med ett sto hemma som skall betäckas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden