Avelsnyheter
18 januari 2019 09:24

Hingstvisning tillbaka på Flyinge

HingstvisningNågra av världens mest framstående avelshingstar visas på svensk mark, när hingstar ur Schockemöhles och Helgstrands hingstprogram kommer till Flyinge.

Hingstvisning tillbaka på Flyinge
Hingstar ur Schockemöhles och Helgstrands hingstprogram kommer till Flyinge.

Det var några år sedan sist, men den 31 mars är det åter dags för hingstvisning på Flyinge.
− Det känns fantastiskt roligt att vi får möjlighet att visa ett antal attraktiva och populära hingstar här på Flyinge, säger Helena Torstensson, ansvarig för PS Flyinge & Partners, i ett pressmeddelande.

Under 2018 inledde Paul Schockemöhle ett samarbete med Andreas Helgstrand. Därför kommer de svenska stoägarna få möjlighet att se ett synnerligen högklassigt utbud av både etablerade och framtida avelsgiganter från de båda hingstägarna under visningen i Flyinges stora ridhus.
– För uppfödaren är det en stor fördel att få se hingstarna i verkligheten och inte bara på film, när man står i begrepp att välja rätt partner till sitt sto. Därför känns det väldigt bra att vi i år kommer att arrangera en hingstvisning här på Flyinge, säger Helena Torstensson.

Vilka hingstar som kommer att visas på Flyinge bestäms närmare inpå visningsdagen, men Helena Torstensson utlovar en mix av både unga och äldre hingstar av högsta prestationsklass. Efter visningen kommer publiken också kunna gå in i stallarna för att se sina favoriter på nära håll.

Team Helgstrands svenska representant är Tobias Hansson, Västra Hoby Stuteri. Tillsammans med teamet från Helgstrand Dressage kommer därför Tobias Hansson att samordna och koordinera hingstvisningen.

– Vi har haft ett litet uppehåll med våra hingstvisningar under ett par år, så nu känns det som det är dags igen strax innan avelssäsongen drar igång, säger Helena Torstensson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden