Sverige
22 februari 2018 14:00

Höbristen allt mer akut

FoderbristDet är mycket svårt för hästägare i många delar av landet att få tag på hö och många får leta efter alternativ till hö och hösilage. Både SVT och SR har uppmärksammat höbristen.

Höbristen allt mer akut
Halm och fjolårshö kompletterat med andra foder kan vara alternativ till den som inte får tag på hö eller hösilage till sin häst. Roland Thunholm

På flera håll i Sverige är bristen på hö och hösilage stor. Nyligen berättade Ridsport vilka alternativ hästägare kan ha till hö och/eller hösilage.

Nu berättar SVT om  Umeå Ryttarförening där man tycker att situationen är besvärlig.

Sveriges Radio har besökt en lantbrukare som berättar att han säljer grovfoder till långväga kunder. Lyssna på inslaget nedan.

SR har också berättat om djurägare som slaktar djur i förtid på grund av foderbristen.

Det är förra årets vädersituation med bland annat långvarig torka i delar av Sverige som har gjort att vallskörden blev mindre. Här kan du läsa vad foderexperten ger för råd till dig som inte får tag på hö eller hösilage till din häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 108 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-