Världen
25 januari 2018 17:07

Holländsk ryttarpappa dömd för smuggling i hästlastbilen

DomEn holländsk man, far till en hoppryttare, har dömts till 17 års fängelse. Han togs på bar gärning då han smugglade in kokain till Storbritannien i hästlastbilen.

Holländsk ryttarpappa dömd för smuggling i hästlastbilen
Utöver två hästar fanns 50 kilo knark i lastbilen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Den holländska mannen stoppades när han kom till Storbritannien med en hästlastbil. Utöver två hästar fanns 50 kilo kokain i lasten, uppger bland annat The Sun.

Mannen förnekade kännedom om drogerna och uppgav att han bara skulle lämna hästarna till en kvinna i England. Vid en husrannsakan fann den holländska polisen drygt 2,5 miljoner kronor i kontanter hemma hos mannen. I går kom domen i en brittisk domstol och mannen dömdes till 17 års fängelse för smugglingen.

Mannens dotter i 25-årsåldern har tävlat en hel del internationellt i hoppning och bland annat ridit flera EM upp till young rider-åldern, uppger Horse and Hound. Enligt The Sun understryker domaren att hon inte ska vetat om sin fars kriminella affärer. Domaren anger däremot faderns vilja att kunna supporta sin dotter som en möjlig anledning till att han blev involverad i smugglingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden