Dressyr
30 april 2022 20:33
Ridsportplus

Hon vann med mammas tidigare häst: ”Funkar väldigt bra ihop”

InternationelltMary Sophie Haid Bondergaard fortsätter skörda framgångar i ungdomsklasser tillsammans med Roberto des Frettes. "Robban har varit den bästa läraren man kan tänka sig," säger 18-åringen efter sin seger i en trestjärnig Grand Prix för U25 i Norge på lördagen.

Hon vann med mammas tidigare häst: ”Funkar väldigt bra ihop”
Mary-Sophie Haid-Bondergaard och Roberto des Frettes. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Mellan 2014 och 2019 tävlades Roberto des Frettes (LUSIT /val f 2005 e Carinho des Noes-Boulou des Frettes, uppf Annie Augras, äg Björn Haid, Mathias Haid och Norrehe Dressage Stable) internationellt av Charlotte Haid Bondergaard.

Han alltid är väldigt framåt och kämpar till hundra procent för ryttaren. Mary Sophie Haid Bondergaard.

Ekipaget gjorde bland annat flera världscuptävlingar och vann en hel del nationellt.

I början av 2020 blev det officiellt att ”Robban” sålts till en ung dansk ryttare. Nu är han alltså tillbaka hos familjen Haid Bondergaard igen – fast nu med 18-åriga dottern Mary Sophie Haid Bondergaard som nu gör sitt sista juniorår på ryggen.
– Jag började rida Robban i slutet på 2021, berättar 18-åringen.
– Det svåraste men också det roligaste har varit att lära mig alla de svåra rörelserna men Robban har varit den bästa läraren man kan önska sig.

På lördagen vann ekipaget en Grand Prix för U25 på det trestjärniga internationella meetinget i norska Kristiansand.

Första utomhustävlingen

– Det var första utomhustävlingen för oss tillsammans och Robban var som alltid väldigt pigg och glad. Båda dagarna här har jag haft en bra känsla och ju svårare det blir desto roligare tycker Robban att det är, fortsätter ryttaren som också var tvåa med valacken i fredagens U25 Int II.

180222 Charlotte Haid Bondergaard Roberto Des Frettes Rt A74q0414
Charlotte Haid Bondergaard Roberto Des Frettes 2018. Arkivbild: Roland Thunholm

I lördagens Grand Prix var det sex ekipage till start och segerekipaget slutade på 67,744 procent efter ett jämnt program.

Framgångarna i Norge var en fin uppföljning på den andra plats i Grand Prix för U25 som ekipaget tog i Österrike för några veckor sedan.

– Robban och jag funkar väldigt bra tillsammans då han alltid är väldigt framåt och kämpar till hundra procent för ryttaren, säger Mary Sophie Haid Bondergaard.

Flera hästar

Dressyrryttaren har också Adora Nightingale, som hon tog JSM-brons med 2021 och Lohmann’s Rossi som också går junior-klasserna. Den sistnämnda debuterade internationellt för två veckor sedan medan placering. Simmebros Martell står även för tillfället i stallet.

Närmaste målet för ryttaren i år är SM på Strömsholm i juni.
– Där hoppas jag göra bra resultat. Och målet för 2022 är att få rida EM och finalen i Lövsta Future Challenge i Friends.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden